Alkoholavgifter tar liv??

Dette er påstanden til FRP sin nestleder Siv Jensen. Selvfølgelig er det jo de strenge norske alkohollovene som gjør at folk kjøper giftig sprit. Jeg må bare si at dette er noe av de dummeste jeg har lest på ganske lenge. Jo da alkoholavgiftene er høye, men folk har faktisk et ansvar for sitt eget liv. Kjøper de smuglersprit for de å ta den risikoen de medfører. De får ikke noe sympati av meg fordi de er med på å finansiere organisert kriminalitet, tvert der imot.

8 kommentarer

 1. Hadde sprit vært gratis på polet ville nok omsetningen av smuglersprit gått ned, og sånn sett kan man gi Siv Jensen rett. Men så lenge det er et marked vil alltid smuglerspriten være mest konkurransedyktig uavhengig av hvor høye avgiftene er, og da kan man bare klandre forbrukernes dømmekraft. Når Siv Jensen skylder på avgiftene skjønner både du og jeg at det er et politisk pop-triks for å gjøre seg populær hos Ola Dunk (hvilken ironi…), som skremmende nok sluker agnet.

  Liker

 2. Joda, men jeg kan ikke annet å bli litt frustert over det allikevel. Det er synd at den politiske debatten legges på det nivået.

  Liker

 3. Ser at du har vært litt kjapp når du opprettet bloggen – det står bregen istedenfor bergen og studetnforening istedenfor studentforening 🙂

  Liker

 4. Hvorfor er du mer opptatt av andres utspill enn å gi uttrykk for egne, Trond? Jeg ser det nærmest har gått sport i å trekke frem alt negativt med, og helst også latterliggjøre, andres partiers politikk. Du er vel neppe pioneren der, men du har åpenbart ingen motforestillinger mot å videreføre denne strategien heller. Det er forsåvidt helt greit å være uenig med andre og fortelle om det, men når det smaker mer av mobbing enn debatt, så blir det litt feil for meg. Kanskje du oppnår creds på mobbingen, hva vet jeg. Jeg ser at du ikke akkurat er imponert over kunnskapene til Pailin heller. Jeg deler ditt syn der, men igjen blir det du skriver mer smakløs latterliggjøring enn politikk. Det finnes mange norske politikere som har driti seg ut også, ja selv i Venstre er det ikke fritt for flaue utspill vi kunne vært foruten. Men jeg er så lei alt det der maset om FrP-koder og alt hva FrP står for eller ikke står for. Er det ikke snart på tide å glemme FrP og i stedet vise velgerne HVA VENSTRE STÅR FOR??

  Liker

 5. Fordi dette er en personlig blogg og ikke et organ for dte partiet jeg er medlem av og representerer til vanlig. Jeg tar å moimmenter media og kjører ut
  mot en del av den dobbelmoralen og hyykkleriet jeg finner i norsk politikk. At jeg bruker en kraftig foirm for ordbruk kan jeg være enig i, men jeg vil ikke kalle det latterligjøring. Mange politikkere pynter på det de gjør, det gjør ikke jeg. Jeg kaller en spade for en spade. Når jg tar en person som Palin slik jeg gjør er det på grunn av at hennes utalleser er så skandaløse som de er. Hun var faktisk en kandidat til et av verdens viktigste verv, da mener jeg at man bør få sitt pass påskrevet. Mesteparten av utdrittingend er er det hun selv som har stått for. At venstre har komemt med flaue utspill er jeg helt enige i., dete rikke få ganger jeg har latt meg irritere over mitt egent parti gjennom pårene, men det er heller ikke peonget her. Dette er ikke et venstre organ og jeg sier hva jeg mener her. Å angripe andre partier i maktpossisjoner er en del av spillet uannsett om man liker det eller ikke.

  Liker

 6. Folk har faktisk et ansvar for eget liv? Hvorfor er alkoholavgiftene som gjør spriten så dyr at smuglerspriten florerer da? Den er jo nettopp der fordi sosialister som deg mener at folk ikke skal ha ansvar for eget liv, at de skal gjetes ved hjelp av lommeboka.

  Liker

 7. Før du bruke rord saom sosialist oppfordrer jegd eg til å lese hva ordet betyr. Det finnes sikekrtt mange bra bøker i bokhandelen. hvis du er fattig kan du jo alltid ta et besøk på bibloteket. Begge steder finnes det hyggelige ansatte som med glede hjelper deg å finne det du måtte trenge. Jeg for kutt i alkeholavgiftene, men sprit er ikke noe menneskerett. Velger du å kjøpe noe som innebærer risiko så er det faktisk ditt egent ansvar. Samme som når du kjører 120 i en 60 så kan man ikke gi staten skylden for at du er en forbanna idiot. Oss menensker med hjerne forstår slik, du derimot ser ikke ut til å gjøre det. derfor bruker du ordet sosialist hver gang du ikke har et eneste argument å komme emd.

  Liker

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s