IRANSKE TILSTANDER

Jeg har sett opptakk fra nyheten der muslimske fundamentalister oppfordrer til hellig krig. Jeg leser nyheter i avisene der man kan lese om det Iranske prestestyre undertrykking av alt som heter menneskerettigheter og folks frihet. Jeg er glad at jeg lever i et någenlunde demokratisk land som Norge der selv om den viktigste debatten til tider er hvor mye vi lider under høye alkeholpriser og kjøttpriser egentlig er et godt land å leve i. Vi har ytringsfrihet, selv om det kan virke at enkelte menigheter og folk på venstresiden har lyst til å avskaffe den. Vel ikke avskaffe, men forby de meningene de selv ikke liker.
Så kan jeg ikke annet enn å le litt, Ikke fordi jeg syntes det er spesielt gøy, men fordi jeg er mer skremt. En pastor her i Bergen ser det som sin oppgave å bringe det norske samfunnet tilbake til middelalderen. At kvinnene har begynt å få flere og flere rettigheter er jo ikke riktig siden mannen er kvinnens hode, som han så beskrev de i sin siste bok. Når det gjelder homofile vet jo griser mye bedre. Og selvfølgelig er jo lærere stort sett satanister. Kanskje vi venstrefolk som har en høy antall lærere i partiet kalles oss satanistisk folkeparti istendfor venstre?? Vel fra fleip til fakta. Jeg tviler på at det tok så lang tid å gjette at det er selveste mannen ,med kall fra herren nemlig Envald Flåten jeg snakker om. Er det ikke på tide at folk snart tar til motmelle på dette svadaen som på ingen måte har noe som helst har noe som helst med kristendommen å gjøre.
Hvis noen av levende ord medlemmer skulle finne på å lese dette kan de jo stille deres kjære pastor noen spørsmål. Vil dere virkelig tilbake til det samfunnet der kvinnen var festet bak kjøkkenbenken og var mannens personlige eiendom. Eier dere virkelig ikke noen skam når dere trakkaserer homofile. Især med tanke på at det er flere som tar selvmord på grunn av sin legning. Er det ikke litt kvalmende da og snakke om nestekjærlighet med blod på hendende. Og til slutt er alle lærere som ikke lærer bort det dere vil satanister??
Her skulle dere nok få dere noe å bryne der på. Jeg gleder meg til å lese svarene. Jeg kunne ha skrevet enda flere. Men når det gjelder bøddelen Sharon ser jo dere han allerede som en frelser så noen fornuftige svar forventer jeg ikke der utenom å bli fremstil som en antisemitt.
Liten oppfordring helt til slutt. Gunnar Stålset og Roose Marie Køhn kom på banen fort og fortell folk hva kristendommen egentlig handler om nemlig fred og nestekjærlighet. Det er en liberaler plikt på alle områder å kjempe for friheten derfor må vi aldri la slike fundamentalister vinne frem. Norge må aldri bli en kristen variant av Iran

2 kommentarer

  1. Du skriver bra, Trond.Jeg synes du er litt for opptatt av ideologi. Slik jeg ser det er all ideologi samfunnsfiendtlig, da de inneholder dogmatiske oppfatninger av hvordan virkeligheten er.Politikk bør baseres på verdier, ikke ideologi, slik jeg ser det.God påske!

    Liker

  2. Idelogi for meg er verdier og jeg er ikke enig at all idelogi er samfunnsfeintlig. Det kommer an på om man bruker idelogien som en tvangstrøye eller ledersnor. Levende ord er en farlig sekt, men med det blir ikke all kristendom farlig. Forstår?? Hyggelig å se at engasjamentet ditt fortsatt er der.

    Liker

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s