Orkla burde skamme seg eller kanskje dagsavisen??

Det virker som om Dagsavisen nå er særdeles gretne på at salget av orkla Media gikk som det gikk. At et selskap som sitter med eiendelene selger det til høyest mulig pris virker unaturlig i deres verden.
Jeg kan forstå at folk er redde for sin arbeidsplass, men burde ikke Dagsavisen være redd for en annen ting også, nemlig mediamonopol. Alternativet til Giske og andre sosialdemokrater  var å selge det til A-Pressen, noe som hadde skaffet enda mindre uavhengig presse, for dere vet vel alle hvem som er styreleder der?? joda Gerd Liv Walla.
Men medimonopol ser ikke ut til å bekymre Dagsavisen siden de allerede er svorne sosialdemokrater.

Lars Sponheim liker de heller ikke og kaller ham for tilfellet Sponheim som vil sette landets økonomi over styr. Selvfølgelig kommer de ikke med noen næremere beegrunnelser, men hvilke partiavis trenger egentlig å gjøre det.
Dagsavisen har dyrket frem mange dyktige journasliter gjennom tidene, men i fremtiden bør kampen deres dreie seg om å få beholde dem. For hvis dette skal være malen i avisen for kvalitet på lederplass vil en russeavis ha større nyhetsverdi.

5 kommentarer

 1. Som pressekontakt for det svenske forlaget Birger Senås forlag, så har jeg en del greie på medier og stragegiske salg. Jeg støtter deg forsatt Trond i at salget til av orkla til mediemogulen var riktig. Men, jeg er enig med pressen i at Sponheimen vil sette norsk økonomi overstyr hvis har får forsette med sin stormannsgalpolitikk jf. norske småbedrifter.Jeg kan si så mye Trond, at da Lars gikk over fjellet og ble sjef for venstre så sa han at han skulle frelse norske små og mellomstore bedrifter med bla . å avskaffe papirbyråkratiet. SÅ, har ikke skjedd, og ha er fryktelig upopulær både blant bedrifter i hardanger og ellers….gi mannen en stav, for han trenger det.

  Liker

 2. Som pressekontakt for Birger?? Hjelpe meg. Du krever meget god kunnskap for å måtte selge den dassrullen med med svada han er i ferd med å gi ut. Jepp Lars var så upoulær at han fikk mange stemmer i det samme området under forigge valg og ble gjenvalgt.

  Liker

 3. Grunnen til at folk fra hardanger stemmer på Lars Sponheim, er som kjent at de ønsker han skal forbli i oslo, slik at ikke brummlebassen kommer tilbake til den lille bygda, spesielt til sin tidligere stilling som rektum ved Hjeltnes Gartnerskole. Dette er på alles lepper i hardanger. Men, Terjen som kommer fra samme bygd er en grei kar.Spørr broforkjempere i hardanger om hva de synes om Sponheimens kamp for broen når det så litt vanskelig ut? Hvor er Lars i forbindelse med den mulige nedleggingen av Smelteverket i Ålvik? Hvor var Sponheimen da de la ned et gedigent slaktehus i hjembygda hans? Hvor er sponheimen i debatten om differensiert arbeidsgiveravgift i distriktan?Men, uansett, jeg skal være så ærlig at jeg har litt sansen for Sponheimen som politiker, slugger og debattant. Jeg har også hatt gleden av å sitte med han på toget mellom Bergen og Oslo, fordi han nekter å fly lenger sa han. Det vil si jeg kom og satte meg vis a vis han. men vi hadde en hyggelig prat. Han var litt annerledes enn han fremstår på tven, men for en røsslig kar…

  Liker

 4. De hater han politikk på stortinget såpass atd e vil ha han på stortinget?? med den logikken foprstår jeg godt hvorfor mesteparten av de amøbvene som sitter for frp er på tinget. Jeg kan ike sbvare på vegne av lars for jeg tipper du allerede har spurt hamn om disse tingene også. Kjenenr jeg Lars rett ga han deg et svar som du ikke likte så tar det opp med hver eneste venstre mann du kommer over.

  Liker

 5. Jeg kjøpte Dagsavisen på mandag, og ble positivt overrasket over de politiske kommentarene. Arne Strand (politisk redaktør) kommenterte de interne stridigheter i regjeringen, lederen handlet om ruspolitikk. Men med denne lederen Trond linker til viser en annen side av den avisen. Kommentaren om Sponheim virker fullstendig malplassert. «Sponheim drømmer om å bli finansminister, æda-bæda, da går det skikkelig dårlig, ass! hehe» Hvor i all verden kom det fra? Jeg får også russeavis-assosiasjoner av dette…

  Liker

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s