Uklokt og respektløst av av Islamsk råd

Islamsk Råd sendte brev til TV 2 hvor de ba dem nøye vurdere innholdet før de sendte dokumentaren om Muhammed-tegningene mandag kveld.

Jeg kan forstå at de ikke liker tegningende og atd e finner dem diskriminerende. Men jeg tror at Islamsk råd bør lære seg hva media sin oppgave egentlig er. Det er nemlig å ta for seg de provoserende debattene som finnes uannsett hvilke religiøs retning som føler seg provosert.
Vedbjørn Sellbek og enkelte andre av hans tilhengere vil sikkert si når de leser første delen av denne posten er at: endelig har han forstått det.
La meg gjøre en ting klart og det er at islamsk råd og Vedbjørn Selebekk er en del av det samme problemet. Ingen av dem ønsker egentlig full ytringsfrihet bare at de skal ha rett til å definere den.

17 kommentarer

 1. Vet ikke om jeg er helt enig med deg her Trond.Så vidt jeg kan se er det kun to personer som har stått opp for ytringsfriheten i denne saken og det er Selbekk og Kokkvold (i tillegg til mange bloggere selvsagt).

  Liker

 2. Trond; det er på tide at du tar innover deg at Selbekk nå ikke lenger vil ha blasfemiparagrafen. Jeg har selv skrevet om denne saken i et innlegg.

  Liker

 3. Martin: Du kan tolke det som du vil. Jeg leste linken du ga meg, men den var ikke noe klart svar så overhodet. Knut Stian: Vær var på hvem dere støtter. Her er jeg så arrogant at jeg sier klart at dere hr feil og jeg har rett.Jeg ser ingen grunn til å stole på Sellbekk eller gjøre ham til en martyr.

  Liker

 4. Selbekk har vel alltid stått for mer ytringsfrihet enn radikale muslimer. Likevel har han tidligere ytret seg negativt om ytringsfriheten. Nå sier han imidlertid at han har lært en lekse og endret holdninger. Vi får håpe det betyr at han aksepterer full frihet for meningsytringer.

  Liker

 5. Islamsk råd står i skit opp til halsen etter helgen så kanskje de skal slappe av litt og begynne å gjøre noe konkret og meningsfullt for de menneskene de jobber for i stedet for å kverulere?

  Liker

 6. trond, jeg ser ikke problemet .. hvis IRN mener å si til TV2 at de ikke synes det er lurt, så er det vel helt greit det? Har lest et eller annet sted at de sendte et «fredlig brev» til TV2 om at de var uenige i det TV2 gjorde .. det må da være helt greit, synes du ikke det?Sexy Sadie, hva får deg til å si det da?

  Liker

 7. Til Shoaib: Hvorfor skulle det ikke være lurt å sende den dokumentaren? den fikk jo frem sannheten; nemlig at det ikke dreier seg om «ekstremister på begge sider». Det dreier seg om islamister som kommer med drapstrusler, brenner ambassader og faktisk tar livet av folk pga andres ytringer. Jeg har selv skrevet et innlegg om dette på siden min.

  Liker

 8. Shoaib: Jeg sa ikke eller hintet ikke om at islamsk råd hadde truet tv2 for det tror jeg de ikke har gjort. Men saken er at jeg syntes det er vel frekt å be noen å ikke sende et program av denne sorten bare fordi det proveserer muslimer.Hadde dette gjeld et program som proveserte enkelte kristne og jøder osv osv hadde jeg vært av den samme oppfattning.

  Liker

 9. Her må jeg si meg enig med Shoaib. Om noen mener at TV2 (eller andre) ikke burde sende ett program er de i sin fulle rett til å si det. Ytringsfriheten gjelder alle. Så lenge Islamsk råd ikke truet på noen måte ser jeg ingen problemer med det.Ser heller ikke problemet med at TV2 synes grunnene ikke er vektige nok til å etterkomme ønsket. Problemene kommer først om det brukes trusler eller vold.Martin, sannheten kommer ofte an på øynene som ser….

  Liker

 10. Jeg kjenner Vegard Selbekk personlig. Han har skrevet, og sagt i flere sammenhenger, at han går inn for å fjerne blasfemiparagrafen.Det å være uenig i en ytring, er ikke det samme som å bwegrense ytringsfriheten. Ytringer møtes, som sagt med ytringer. Derfor er det latterlig å påstå at Selbekk er mot ytringsfrihet bare fordi han har gått i mot andre ytringer tidligere.

  Liker

 11. Han skrev i samme nr som han presenterte tegningende at han var for blasfemiparagrafen. At han har endret seg i ettertid er greit nok, men jeg kan ikke si at han har sagt dette klart nok. Formuleringende hans har vært rimlig vage, men siden du kjenner han kan du jo si dette tilk ham å be han å presisere dette i neste nummer av blekka hans .

  Liker

 12. At Islamsk Råd skriver brev til TV2 er da ikke så merkelig med all den balluba disse bildene skapte sist vinter. De som syntes dette er merkelig bør gå i sin egen hukommelse tidligere i dette året. Det er ikke islamsk råds oppgave å forstå hva medias oppgave ifølge noen er; å provosere. For andre er medias oppgave utelukkende å informere saker som er dagsaktuelle. Disse bildene er ihvertfall ikke så dagsaktuelle nå som for 6-7 måneder siden, og med dette bråket burde de jo bare la være å vise bildene.

  Liker

 13. Det var en dokumentar om den striuden som foregikk, da er det bare på sin plass at man kan vise det som var sakens kjerne. Når islamistiske grupper grupper fortsetter å kreve unskyldning mener jeg at dette ikke bør være et problem. Dette var i tillegg en dokumntar og ikke en nyhetssending.

  Liker

 14. Vel, jeg har ikke sett dokumentaren, men på generelt grunnlag er det ingen bombe at de protesterer. Men på en annen side er det litt merkelig at man lager en dokumentar som viser bildene, når dette skapte slik strid med to nedbrente ambassader.

  Liker

 15. Mulig latterlig, men ingenting forundrer meg her i verden. Alt er mulig. Man kunne jo skrive protestbrev til Meterorologisk institutt mot nedbør. Det hjelper sikkert ikke. Islamsk råd er vel et av mange supperåd her i Norge, uten noen innflytelse. Men hvis de vil bruke tiden på å skrive brev til TV2 så må de få lov til det, akkurat som sikkert mange andre grupper skriver brev til TV2. Jeg kunne godt tenke meg å protestere mot for mange amerikanske serier på TV2, at jeg heller vil europeiske såpeoperaer enn dette amerikanske «junket» vi blir servert. Eller mot at de omtaler regjeringen som «regjeringa», eller at tegnefilmer for barn dubbes til østlandsk osv. Fantasien setter ingen grenser for hva vi kan meddele TV2 hvis vi gidder å skrive brev. Eller hva??

  Liker

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s