Jeg vurderer faktiskt å bli vegis

Jeg begynner faktisk å åpne øyene for nye tanker. En ting har jeg ihvertfall komemt frem til og det er at MC Donald er et et selskap jeg med glede boikotter.
Uannsett etter å ha sett denne lille snutten vurderer jeg faktisk å å kutte ut kjøtt fullstendig.

12 kommentarer

 1. Vi har boikottet MCD i flere år nå, orker ikke smaken, lukta, hva de står for eller hvordan restaurantene ser ut. Sønnen på sju synes det er litt trist, men jeg orker ikke at han skal spise den møkka der. Vi lager så mye bra mat hjemme, vil han ha burger kan han få det, men da lager vi den selv. Det hele toppet seg da visepresidenten i MCD klarte å presse ut av seg at de som spiste på deres familierestauranter med det viste sin støtte til de amerikanske troppene i Irak. Da var det slutt fra vår side.

  Liker

 2. Sa han virkelig det?? Du store min da er det enda en grunn til å nekte å spise der. Jeg har smått boikottet de noen år nå, men det toppet seg da jeg så filmen MC Libel. Om hvordan MC donalds drev å skasøkte Creenpeace demonstraneter og holdt den lengste rettsaken i Britisk historie. Filmen skal jeg komme emd en anmeldesle på senre å livets glade gutter så følg med. Du er en god Victoria som tør å stå i mot presset barna blir foret med.

  Liker

 3. Du vurderer å kutte ut kjøtt på grunn av en venstreradikal propagandafilm? Bare fordi det ikke er estetisk vakkert ut i fra dine definisjoner og at det er noen slakterier/farmer der dyrene ikke blir behandlet betyr ikke at man skal gi opp kjøtt. Dette er dyr som er blitt avlet på i tusener av år til å bli god kjøttmat og som har ingen steder å være ut i naturen.Utrolig mange matprodukter har dyreprodukter (inkludert ting som man ikke forbinner med kjøtt), så om du skal bli vegetarianer må du gi opp nesten alt du pleier å spise.Et annet spørsmål er om du har sterk nok helse til å leve et sunt liv uten kjøtt.

  Liker

 4. God ide Trond! I tillegg til at dyr ofte blir missandla under kjøttproduksjon er vegetarisme bra for miljøet. Kjøttproduksjon tar opp store arealer som istedet for å produsere korn direkte til mennesker, produserer dyrefor. Av energien i dyreforet går rundt ni tiendedel til å holde dyrenes prosesser i gang (varme, energi til å bevege musklene, osv.), mens bare rundt en tiendedel av energien går videre til menneskenne som spiser kjøttet. Sånn sett er det å spise så mye kjøtt som vi gjør nå resurssløseri, fordi jordbruksarealene kunne blitt brukt mye mer effektivt om vi spiste planter i stedet. Skulle alle hatt et kosthold som Norge ville vi neppe greid å skaffe nok mat til en voksende befolkning: http://www.framtiden.no/index.php?artikkelid=1344&back=1Dessuten har kjøttproduksjon store deler av skylda for ødeleggelsen av regnskogen: http://www.regnskog.no/html/36.htmLes mer om forholdene til dyr under kjøttproduksjon her: http://torbarstad.blogg.no/100406212802_har_ikke_dyr_ogs_flelser.htmlÅ leve et sunt liv uten kjøtt er ikke noe problem. For det ene går det jo ann å være halvvegetarianer, og feks. spise økologisk kjøtt og vilt. For det andre går det ann å skaffe alle stoffene du trenger gjennom et kosthold uten kjøtt, med å kompangsere for de proteinene du mister ved feks. bønner eller linser. Vegetarisme har dessuten også masse helsemessige fordeler.Enda mer nyttig stoff om du skal bli, eller vurderer å bli vegetarianer finner du her: http://www.vegetar.com/Lykke til!

  Liker

 5. det er ikke noe som heter halvvegetarianerenten spiser du ikke kjøtt og er vegitarianer eller så spiser man kjøtt og er ikke vegitarianerdet er ingen mellomting

  Liker

 6. ser at Tor har PETA i lenkeseksjonen sin noe som tyder på at han ikke har peiling på hva han snakker om. PETA er en av tidenes dårligste dyrerettighets organisasjon og de største hyklerne som finnes.for å ikke glemme alt det andre ukritiske og tankeløse venstreradikale propagandaen han har i bloggen sin

  Liker

 7. Jeg er oppvokst på en gård og husker godt hvor trist det var når slaktebilen kom og hentet alelammet som vi hadde foret opp på flaske hele våren og sommeren. Når man ser slike videoer så er det jo forståelig at det vekker avssky, det er derfor de lager dem.Men hvorfor boikotte McDonald? Er de verre enn noen andre? Dreper de dyrene sine på en mer spektakulær måte enn han som lager kina mat? Følger ikke McDonald sin leverandør av kjøtt(Gilde) forskriftene?Jeg skjønner bare ikke hvorfor det er McDonald som må få svi her, at en ikke liker maten er så men hva har det med dyrehold å gjøre?

  Liker

 8. «det er ikke noe som heter halvvegetarianerenten spiser du ikke kjøtt og er vegitarianer eller så spiser man kjøtt og er ikke vegitarianerdet er ingen mellomting»Per definisjon i ordbøker er det ikke noe som heter halvvegetarianer, men folk skjønner hva jeg mener. Halvvegetarianer beyr at man setter regler for å begrense kjøttspisingen, men ikke kutter ut helt. (Feks. bare spise noen typer kjøtt, el. lignende)»ser at Tor har PETA i lenkeseksjonen sin noe som tyder på at han ikke har peiling på hva han snakker om. PETA er en av tidenes dårligste dyrerettighets organisasjon og de største hyklerne som finnes.»Fordi?»for å ikke glemme alt det andre ukritiske og tankeløse venstreradikale propagandaen han har i bloggen sin»Eksempler?»Når man ser slike videoer så er det jo forståelig at det vekker avssky, det er derfor de lager dem.»Men de lager dem også for å beskrive virkeligheten. De ønkser ikke å vekke avsky bare for morroskyld. Nå skjønner jo jeg selvfølgelig at de plukker ut der det er værst, og at det finnes steder dyr har det mye bedre, men like fult er det veldig mange dyr som lever under grusomme forhold.

  Liker

 9. Det som er så rart er at foreldre ofte tror de er greie når de kjøper Happy Meal på Mc Donalds. En stakkars nabo tok med sin egen gutt og sønnen min dit en dag, og Bendik hadde sagt at «dette kommer ikke mamma til å like», men han spiste. Jeg blir jo ikke sur, for jeg skjønner at HAN liker det, han synes det smaker godt og at det er moro med den leken som følger med. Vi er ikke fanatiske ift noe, egentlig, men mat kan man jo styre bra selv. Shit in, shit out. Prøver meg på «du kommer til å bli glad for dette når du blir stor!» – men merker at det er en stund til DET argumentet oppleves som godt for ham 🙂

  Liker

 10. «Per definisjon i ordbøker er det ikke noe som heter halvvegetarianer, men folk skjønner hva jeg mener. Halvvegetarianer beyr at man setter regler for å begrense kjøttspisingen, men ikke kutter ut helt. (Feks. bare spise noen typer kjøtt, el. lignende)»Om man bare spiser kjøtt og fisk noen ganger eller bare bestemte typer er man halvvegetarianer like lite som man er halv ikke-puddingspiser hvis man bare spiser pudding noen gang eller bare bestemte typer pudding.»Fordi?»Jeg våger å påstå at de er det med tanke på at de har null respekt for menneskeliv, dreper over halvparten av alle dyrene de tar inn, påstår at kjæledyr er slaver og at de som har kjæledyr er slavedrivere, kjemper imot fremskritt i legevitenskapen, gir penger til terrorister, visepresidenten deres bruker insulin til tross av at de er imot insulinbruk, er praktisk talt en kult og mye annet jeg ikke kommer på i farten.Å støtte PETA er uetisk, dumt og et stort fuck you til dyreelskere over hele verden.»Eksempler?»Jeg baserte den påstanden på PETA linken i bloggen din. Det holdt for meg uten at jeg trengte å lese så mye av det du skrev. Og før du dømmer meg for å dømme deg basert en lenk kan du jo spørre deg om du ikke hadde gjort det samme med noen som hadde Vigrid i sin lenkeseksjon.Hvis det får deg til å føle deg bedre kan du jo gjøre det samme med min blogg 🙂

  Liker

 11. Victoria: Jeg skjønner dilemaet. Jeg lurer på hvordan jeg skal påvirke mitt barn den gangen ( hvis det noen gang skjer ) komemr til å bli far. Men ta det med ro, jeg tenkte også som din sønn engang. ukser første gangen jeg var i en MC

  Liker

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s