Menneskerettighets oversikt del 1

Jeg rekker ikke altid ås krive innlegg om alt jeg er opptatt av her i verden, men jeg mener allikevel at en del saker trenger folk flest å ta en titt på. Derfor skal jeg i jevne mellomrom legge ut de linkene til saker jeg ikke rekker å å lage innlegg på.

Forbyr kontakt med BBC: Iran har forbudt sine borgere å ha kontakt med 60 organisasjoner, inkludert BBC, Human Rights Watch og det opposisjonelle nettstedet Rahesabz i tillegg til amerikanskfinansierte kringkastere, melder statlige medier.

Jurister som godkjente tortur slipper straff: To av juristene som utarbeidet argumentene Bush-administrasjonen brukte for å rettferdiggjøre torturlignende avhørsmetoder av terrormistenkte, blir ikke straffet.

Blairs etterretnings mann får vitne bak lukkede dører

Blair jeg ville gått til krig mot Irak igjen.

Frykter et overvåkningssamfunn: Ønsker vi et samfunn hvor folk ikke lenger våger å ringe til hverandre? spør Datatilsynets direktør.

FRP vil forby legehjelp til ulovelige innvandrere
: Fremskrittspartiet vil forby legehjelp til innvandrere som oppholder seg i Norge uten lovlig opphold.

Må behandle Iran som apartheid regime i Sør-Afrika: En tidligere iransk ambassadør mener at internasjonale sanksjoner mot Iran kan hindre at blod flyter i gatene.

Eu parlamentet stanser data sammerbeid med Usa: EU-parlamentet viste fram sine nye muskler da det med stort flertall satte en stopper for en utveksling av datainformasjon mellom USA og EU.

Obama truer Iran med saksjoner: Sanksjoner på plass innen få uker, lover Obama.

Kina oppretholder dom mot dissedent: En ankedomstol i Beijing opprettholder dommen mot dissidenten Liu Xiaobo, som er nominert til Nobels fredspris.

Protesterte mot Irans revusjonsdag: En håndfull demonstranter markerte onsdag sin misnøye på 31-årsdagen for den iranske revolusjonen og med situasjonen i landet.

Alt klart for BamaLama: President Obama møter tibetanernes åndelige leder Dalai Lama i Det hvite hus neste uke, trass i protester fra Kina.

Iranske demonstarnter: Død over diktatoren: Se demonstrantenes egen video fra Teheran der de trosser sikkerhetsstyrkene og roper slagord mot presidenten.

Politiet skyter mot demonstranter i Iran: Tryggingsstyrker skyter med paintball mot demonstranter og har angrepet opposisjonsleder Mehdi Karoubi.

Monsen nekter å gi seg: Striden om ekteskapsloven blir anket til lagmannsretten, etter at Oslo tingrett har avvist søksmålet fra filosof Nina Karin Monsen.

2 kommentarer

  1. Meget bra oversikt.
    NK Monsen sliter med et eller annet det er sikkert. Kanskje hun hadde blitt fornøyd dersom Stortinget hadde vedtatt en egen (men identisk) lov bare for homofile?

    Liker

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s