Ja til Grafitti i Undergangende

Jeg fikk denen utallesen vedtatt med små endringer på tirsdag.

Laksevåg har flere underganger som egner seg godt til å bli  utsmykket med grafitti. Unergangene er ofte mørke eller tilgriset med tagging. Ved å la grafittikunstnere få utfolde seg i undergangene vil de fremstå som hyggelige omgivelser som det er trivelig å ferdes i.

 

– Det har flere andre steder i Bergen vært prøvet ut å tillate grafitti på enkelte "lovlige" vegger i byrommet. Det er viktig å skille mellom grafitti og tagging. Grafitti er en kunstform og mange grafittikunstnere holder et høyt nivå. Tagging er hærverk. Ved å tillate grafitti kan man fortrenge tagging. Nakne gråe vegger kan oppfattes som en invitasjon til tagging, mens det kan være en høyere terskel for å tagge på vegger som allerede er utsmykket med grafitti.

 

Laksevåg bydelsstyre ønsker derfor  undergangene i bydelen skal åpnes helt for for grafittikunstenrene.  I tillegg ønsker Laksevåg bydelstyre en plan over hvilke andre offentlige rom spm kan være mulig å tilrettelegge for denne kunstformen.

2 kommentarer

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s