Politiet svikter de narkomane

Oppsøkende tjenester får ikke lenger lov av politiet å dele ut rene sprøyter, sårvask og vann til rusavhengige i Oslo sentrum. De frykter resultatet vil bli flere dødsfall.

Politiet mener nå at de satser på en hardere linje med den tro at dette skal funke. Det eneste som kommer til skje er mer sykdommer og dårligere helse. Jeg har selv jobbet som sosialarbeider i Oslo og har sett hvordan et godt helsetilbud faktisk hjelper, men dette bryr ikke politiet seg om.

Enkelte hevder at utdelingen av utstyr er det samme som å kapitulere, men saken er en helt annen en. Dette viser heller både rusmiddeletaten i Oslo og politiets som har kapitulert. Når man ikke tør å sette igang en skikkelig sosialpolitikk så er det bedre å sende inn kanonene. Oslo politiets hardere linje betyr kun flere dødsfall. Det er skremmende at politiet i Oslo syntes det er greit å ofre menneskeliv i kampen mot narkotika.

Det som nå skjer viser atter en gang politiet ikke er i stand til å drive sosialpolitikk. Hvis politiet mister tillit etter dette så har de seg selv å skylde på.

Jeg oppfordrer herved folk til sivil ulydighet. Del ut matpakker og sprøyter uansett hva politiet sier.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s