Den eneste løsningen er nedleggelse.

Stortingsrepresentant for arbeiderpartiet Else-May Botten skriver i BA den 23 november at det finnes klare argumenter for og imot pelsdyrnæringen. Jeg kunne ikke vært mer uenig i denne påstanden og forstår ikke helt hvor hun henter de argumentene som er for pelsdyrnæringen fra.

Som et argument for å beholde pelsdyrnæringen forteller hun at næringen er globalt etablert og har et internasjonalt marked. Så selv om produktene stammer fra regelrett dyremishandling så er det greit fordi resten av verden etterspør dem? Saken er at pelsdyrnæringen ikke bare er et hån mot dyrevern, men at det også er ulønnsomt å drive i Norge. Det Norge gjør i dag er å støtte opp om en næring som driver regelrett dyremishandling med statsstøtte.

Er det dyrevernerne som er problemet? Er det deres dokumentasjon som er verdt å kritisere her? Hadde de ansvarlige tatt tak i dette for lenge siden så hadde ikke behovet vært der for at aksjonister måtte gjøre det de gjorde. Regjeringen var fullstendig klar over problemene i bransjen, men allikevel har den ikke foretatt noen seriøse tiltak eller forbedringer de siste fem årene den har sittet.

Videre påstår hun at det har kommet et sterkt signal fra landbruksministeren om å rydde opp, noe som i så fall har gått meg hus forbi. Når man har en statsråd fra senterpartiet så sliter jeg litt med å tro at vedkommende vil gjøre noe som helst mot denne næringen så overhodet.

Ingenting av det som nå kom frem om pelsdyrnæringen var noe som helst nytt, men gammelt rot som næringen selv hadde lovet å rydde opp i. De har ikke ryddet opp selv om de har fått advarsler og de har lovet bot og bedring. Det burde ikke finnes noe kompromiss når det gjelder dyremishandling. Pelsdyrnæringen i Norge bør avvikles og den beste måten å gjøre det på er å ta fra dem all statsstøtte. Et av slagordene under neste valg bør være: Ingen dyremishandling for mine skattepenger.

Trond Wathne Tveiten 
8. plass på Venstres liste ved kommunevalget i Bergen 2011

 

4 kommentarer

  1. Hmm, nei jeg har ikke nevnt hund, jeg tenkt mer på sau, høner, gris og ku. Griser er jo som kjent intelligente dyr, fullt på høyde med hund. Men de holdes innesperret på 2×3 meter til det er slakteferdig. Verpehøner har det omtrent likedan. Alt dette er forsåvidt dyremishandling etter dyrevernernes kriterier.

    Liker

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s