Closer

Jeg tror jeg har fullstendig missforstått hva som er bra film. Skal man være fullstendig politisk korrekt må man gi denne filmen topp karakter. Det er jo ikke hvem som helst som har laget denne. Det er selveste Mike Nicholas mannen som har vunnet Oscar for klassikeren manndomsprøven og som har mottatt Emmy for tv dramaet angels in america som ennå ikke er vist på norsk fjernsyn. Ikke en hvem som helst altså. Rollelisten er rett og slett imponerende. Julia Roberts, Jude Law Natalie Portmann og mannen som har i likhet med Jude Law blitt lansert som den nye James Bond utallige ganger, nemlig Clive Owen. Samspillet mellom de ulike skuespillerne er rett og slett ikke så verst heller. Selv om jeg er av den at Julie Roberts må være en av de mest overbetalte skuespillerne i bransjen. Hun er flink, men når på langt nær det man kaller for den magiske 100 millioner kroner lønningslipp grensen.

 

Så hva er egentlig galt. La meg først ta handlingen kjapt og greit. Jude Law er en mislykket forfatter som en dag møter en kvinne som har blitt overkjørt, ingen ringere en Natihla Portman. De blir sammen, men under en foto seanse med Julia Roberts blir han hektet på henne og tar et aldri så lite sidesprang. Plutselig chatter han på nettet en dag på en base for sexglade mennesker. Dette er faktisk en ganske morsom scene, men også litt velbrukt . Her utgir han seg for å være en kvinne for en mannelig lege spilt av Clive Owen. Selvfølgelig var dette en stor fleip fra Law sin side, men det ender i at Owen møtter Roberts. De gifter seg for å så skille seg igjen når det viser at hun fortsatt har en forhold til law som nå dumper Portman. Og sånn går det videre og videre. Jeg irriterte meg så mye en periode at jeg syntes den litt små perverse rollefiguren til Owen faktisk var den mest intelligente og sympatiske i hele filmen. Selv når han tilsto ovenfor Roberts at han hadde hatt seg med en prostituert på en forretningsreise i New York. Nå er det sikkert noen som ville ha stoppet meg å sagt, du Trond dette har du ikke forstått. Du ser ikke dybden i denne filmen. Jo da det er akkurat det jeg gjør. La meg gi dere en aldri så liten assosiasjon om hva jeg føler når jeg ser denne filmen. Jeg ser for meg en 17 årlig Ari Behn på Baran små skeiv en en liten joint , full på rødvin og prøver å imponere kvinnene på stedet med et eller annet dypt om hams store kunnskaper verden og you name it. Det blir et slags kvasi intellektuelt epos som rett og slett ikke gir meg noe som helst. Det hele virker som meg som et produkt som man ønsker så intenst skal være noe annet enn det egentlig er. Og det er så synd at det faktisk ikke er det. For å trekke frem det positive så er ikke skuespillerprestasjonene noe å si på. Selv ikke Julia Roberts. I tillegg er samspillet mellom dem heller ikke så aller verst .

 

 

Jude Law går mye på rutinen. La oss håpe det.. men rosinen i pølsa er etter min mening Natalie Portman. Hun er aldeles strålende. Det samme må jeg også si om Clive Owen. Det er ikke Gi disse to her langt bedre manus å jobbe med enn dette søppelet. Mike Nicholls er en strålende reggisør som gjør det beste han kan ut av det matrialle han har, allikevel holder det ikke helt til mål. Men jeg er nesten sikker på at han i fremtiden kommer til å presentere noe lang bedre. Det samme tror jeg om skuespillerne, med et forbehold på Julia Roberts.  

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s