Transporter 2

Enkelte filmer må du bare ta for det dem er og det trenger ikke alltid å være noe som helst galt i det. Livet kan heller være en grå å trist affære, derfor er det å ha det hemningsløs gøy uten noen som helst for seriøsitet veldig viktig. Dette gjelder også når man har tenkt å gå å se en film. Nå sier jeg ikke at man skal la være å se tunge filmer, smale filmer eller klassikere av den grunn, men det er som med alt her i livet, man må av og til kunne få lov til å gi blaffen med god samvittighet.
I sjangeren Action spyes det ofte mye dårlig ut, men av og til glipper det noen skikkelige godbiter igjennom. Å når en av de godbitene i tillegg er en oppfølger er det verdt å åpne øynene. Filmen jeg snakker om er klassikeren transporter 2.

Filmens handling er rimelig enkel og man trenger ikke å ha sett eneren for å komme med i handlingen. Den tidligere marine jegeren Frank Martin jobber fortsatt som sjåfør for dem som kan betale for seg. Han bor nå i USA der han sjåførjobb dreier seg om å frakte en rik familie sin sønn fram og tilbake fra skolen. En dag etter mye hardhendt slåssing blir familiens sønn kidnappet og Frank sin samvittighet gjør at han jakter etter kidnapperne for å hente sønnen tilbake. Dette skjer jo ikke uten mengder av biljakter, store eksplosjoner og kraftige slåsskamper. Man kan også pusse på litt familiedrama, men aldri så mye at det blir rent ubehagelig.
På godt norsk filmen er ikke stort original, den inneholder mye actionsener som du kan se i flere andre filmer. Så hva er det da som gjør at jeg allikevel vil anbefale dere der ute til å gå å se den. Nemlig det faktum at den gjør alle disse tre tingende så utrolig bra. Originaliteten er erstattet med en god og tett regi fra en regissør som vet hvordan man skal behandle denne sjangeren med sitt rette, nemlig regissøren av en annen av årets action filmer Danny the dog, nemlig Louis Leterrier. Det er også verdt å nevne at  regisserte film nr 1. Med seg på manussiden har vi en kar som burde være kjent for de fleste, nemlig mannen som har produsert, skrevet og regissert en mengder  av gode popcorn klassikere som Taxi og det femte element, nemlig Luc Benson. Når man da i tillegg til dette tar frem  Jason Statham som er kjent fra action filmer som Mean Machine og Snatch er det bare å sette seg bak i kinosettet å virkelig kose seg med popcornet.

Filmen er til de grader usannsynlig og er blottet for enhver for realisme, men det spiller ingen rolle for dette er action slik virkelig god action skal lages. Høyt tempo, effektiv regi, kule kommentarer og akkurat passe lengde på en og en halv time. Jason Statham er akkurat passe cool og kler rollen som den ensomme hardbarkede anti-helten perfekt. Ikke for mye og ikke for lite, men nok i massevis.
 Fordelen med filmen er at den aldri prøver å være noe annet enn det den er nemlig en film som vil underholde mest og best mulig. Null moral, null dveling og null ønske om ettertanke eller om å gjøre verden til et nytt og bedre sted. Dette er underholdning og kun underholdning og gud hvor underholdene det hele her. Skal jeg si noe negativt om denne filmene er at den kanskje har noen vel sukkersøte setninger av og til, men pytt pytt, det tilgis glatt når man ser det hele under et.

Dette kommer ikke til å bli en film som går ned i historien, men pokker heller. Til alle dere der ute som har slitt dere gjennom et år med eksamener, mye lesning og har en lang periode fremover med familietragedier, ta dere en pause fra alt serøst og hardt å gå på kino å bli skikkelig underholdt. Det ble i hvert fall jeg.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s