All gone Pete Tong

Filmen jeg nå skal anmelde er It?s All Gone Pete Tong som omhandler livet og karrieren til en av de mest kjente DJ?ene innen sjangeren nemlig Frankie Wilde. Frankie er en DJ på den berømte party øya Ibiza, et sted der det festes og danses hele natten og man inntar mer kjemikalier og alkohol enn Akersgata og Stortinget til sammen. Frankie er på toppen og lever høyt, med dop, damer og sex, hans popularitet er enorm, og like mye på grunn av hans sceneopptredener som hans musikk. Men så begynner det gradvis å gå nedover. Hørselen hans begynner sakte men sikkert og forsvinne og selv om han gjør sitt ytterste for å skjule det kommer det fort for en dag. Karrieren går skeis og hans kone som hadde lovert at hun skulle være med ham for alltid forlater ham til fordelen for kompisen. Deretter faller han ned i en endeløs spiral av dop og atter dop, til han en dag klarer å få fart på livet sitt igjen, få en kvinne og mot alle odds bli verdens første og foreløpig eneste døve DJ.

 

Liker du filmer som Spinal Tap eller 24 Hour Party People kommer du til å elske denne filmen. Ibiza-miljøet har blitt beskrevet med skrekk og advarsel i norsk media i en årrekke og det finnes ikke grenser for hvor mye hvor gøyalt Akersgata kan skrive om dette miljøet. Sex, dop, orgier, festing osv er jo ord som får skandalehungrige journalister i det miljøet til å sikle verre enn en hund med rabies. Og når KrF?ere, Juventefolk og andre moralens voktere hiver seg på løpet blir det nok til å holde dem unna arbeidsledighet i en god stund. Toppen av kransekaken er hvis en eller annen kan bekrefte at nordmenn har deltatt på dette, men nok om dette nå.
It?s All Gone Pete Tong er en film i sjangeren som kalles mockumentary, altså en oppdiktet dokumentar. Selv om Frankie Wilde er en oppdiktet person er historien rørende som bare det. I sin blanding mellom film og dokumentar dukker flere kjente DJ?er opp som seg selv, deriblant Carl Cox, Paul Van Dyke og DJ Tiësto. Til og med Fatboy Slim eller Norman Cook som han egentlig heter dukker opp i en liten rolle. I likhet med Spinal Tap gjør filmen skikkelig narr av musikkbransjen der både grådige managere, kyniske plateselskapsdirektører og stoltheten til utøvende DJ?er blir kraftig latterliggjort. 
Filmens regissør er den ikke fult så kjente Michael Dowse som tidligere har reggisert kultklasikkeren FUBAR.

Filmens hovedrolle spilles av Paul Kaye som for britiske tv-tittere er kjent som Dennis Penis i en serie jeg ikke fant navnet på. De fleste andre skuespillerne har jeg aldri hørt om.
Uansett er denne filmen er faktisk noe av det beste jeg har sett på ganske lenge og selv om jeg en liten stund trodde litt på deler av historien satt jeg og lo litt i salen. Det sier vel det meste om hva som foregår oppe i mitt hode.
Denne filmen bør sees fort som mulig og det på det store lerretet i tillegg til at enhver musikkelsker med respekt for seg selv bør ha den i DVD-samlingen.

 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s