Raised to be heroes

Det har til stadighet kommet beskyldninger om at media i Norge er ensrettet når det gjelder sin Midtøsten dekning. På en måte stemmer dette, men ikke alltid helt slikt kritiker har tenkt seg. Det foregår faktisk mye på israelsk side også som til og med de ikke ønsker skal få så særlig mye oppmerksomhet. I Israel finnes det en bevegelse som kalles refusistene og består av soldater som er motstandere av Israel sin opptreden på Gaza og vestbredden. Landsvikere vil enkelte kalle dem, men ifølge dem selv er de like glade i Israel som hvem som helst annen Israeler. Første gang jeg hørte om denne bevegelsen var på en reportasje på 60 minnuts og da tenkte jeg med meg selv, hvorfor er denne bevegelsen nesten ikke beskrevet i norsk media??

Denne filmen tar for seg en gruppe soldater og deres støttespillere som tilhørerer denne bevegelsen. Vi får møte dem når de presenterer sine synspunkter med andre soldater og deres familier med ulikt resultat. Filmen er på ingen måte en propaganda film for noe spesielt syn, men forsøker å forklare at konflikten er litt mer komplisert enn det vi ønsker å gjøre det til her i Norge. Den viser også at alle Israelere sitt syn på dette ikke alltid er i overensstemmelse med de såkalte selvutnevnte Israel vennene her i Norge.
Skulle det være noe jeg hadde å utsette på filmen må det være at jeg skulle ha ønsket et litt bredere intervju galleri. Familien, kollegaer og venner sitt syn er interessant nok det, men jeg kunne ønsket meg litt mer hva toppene i samfunnet mener. Hva syntes politikere, samfunnstopper og personer i rettsvesenet om denne formen for sivil ulydighet? Men nå er jeg vel gnien for dette er en meget god og viktig dokumenter som flere politiske interesserte og andre bør får se. Nå er det tvilsomt at denne kommer til Norge, men er man interessert så finnes det nok utenlandske DVD butikker på nettet som kan skaffe den.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s