Cartlitos way ? The raise to power

UA-VKJ0FSl0

 Preucel er det samme som en forfilm. Tenk deg at du ser foreksempel tatt av vinden og man bestemmer seg for å lage en film som viser hva som skjedde før det som skjer i filmen. Dermed har du det man på filspråket kaller en Prequel. Jeg skal i anmeldelsene fremover ta for meg noen av disse filmene som er meget varierende i kvalitet.

I 1993 lagde Brian De Palma den strålende gangsterfilmen Carlitos Way byd på bøkene til Judge Edwin Torres med skuespillere som Al Pachino, Viggo Mortsensen, Sean Pen, Penelope Ann Miller og Luis Guzman for å nevne noen. En fantastisk god gangsterfilm som appellerte til meg på mange plan. Filmen var bygd på bok nr 2 i serien. Palma brukte tittelen på den første boken for å unngå forvirring med Martin Scorsese sin film som bar det samme navnet som bok nr 2, nemlig after hours. Dette gjør faktisk ingenting så overhodet og vil neppe være noe filmelskere bryr seg særlig om.

Når man da skal lage en film på forhistorien håper man da at man kan forvente seg en film som holder en viss samme standard, men den gang ei. Verken Brian De Palma eller stjernelaget ledet av Al Pachino er å finne her. De er byttet ut med en lag av skuespillere i en liten annen kategori som blant annet inneholder den hip hopens største skrytepave Sean Combs. I motsetning til hip hop artister som Ice Cube og Mos Def kan ikke Sean Combs spille. Hans eneste som er med fra den første filmen er  Luis Guzman som her stråler milevis over alle de andre som er med. Et pluss skal de ha for å ta med den gamle gode ringreven Burt Young som er mest kjent som kjenner som Paulie Panina fra Rocky filmene og Domenick Lombarddozzi bedre kjent som Huak fra den strålende tv serien the wire. Uansett er ikke dette med på å redde denne filmen i noen særlig grad. 

Vel over til selve filmen som ikke er direkte dårlig, men en gigantisk skuffelse. Jeg hadde visse forhåpninger til denne fordi det allerede lå en interesant historie til grunn.

Hele drivet i denne filmen er dårlig. Manuset er platt og det eksiterer minimal kjemi mellom skuespillerne. Man klarer ikke under noen omstendighet å bygge opp rollefigurene på en skikkelig måte. Kanskje jeg henger meg opp for mye i carlitos way, men jeg mener at skal man lage en film, prequel  til en så stor film så hadde det vært en fordel at de satt noen kvalitetskrav. Her har man laget en fattigmanns variant av filmen med en gruppe feil casta skuespillere, elendig manus, amatørmessig regissør med den tro at de kun kan leve på navnet til en god film, men tro meg det kan de ikke.

Dette fungerer sikkert greit som en tv film i de sene å natte timer hvis man ikke stiller noen høye krav. Det gjør jeg og jeg ble gigantisk skuffet.

Se heller Carlitos Way og glem denne her fortest mulig.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s