Oljebransjen viser intet ansvar

Etter en sommer da det gikk opp for de fleste av oss at det vitenskapsfolk over hele verden har sagt i årevis, nemlig at klimaendringene er reelle og sommerens ekstremvær bare er begynnelsen på noe som kan komme til å bli langt verre, viser det seg at det er ikke alles som bryr seg.

Verken fra dagens regjering eller fra Equinor (gamle Statoil) ser man ingen grunn til bekymring. I likhet med tobakkbransjen for 50 år siden så gjør de sitt ytterste for å late som ingenting og få folk til å se en annen vei. Penger, muligheter, velferd og jobber i tusentall blir lovet, men de nekter å snakke om den kostnaden de fremtidige generasjoner må betale for.

350 millioner kroner dagen. 100 milliarder kroner i året. Oljefeltet Johan Sverdrup skal sikre Norges inntekter i lang tid framover, og onsdag ble det vist fram for første gang, skriver NRK. Høres bra ut ikke sant, men hvordan kan det være sant når fler og fler verden rundt begynner å bruke fornybare kilder. Før ble solenergi, vindkraft osv kalt for alternativ energi, men går det som MDG håper så vil ikke dette være tilfelle. Da vil det være olje og gass som er alternativ energi. Et alternativ for dem som tviholder på oljebransjen sine fagre løfter, eller rettere sagt løgner.

De summene som her skrytes av kan vi trenge i fremtiden, men da ikke for velferden vår, men for å dekke de skadene oljebransjen påfører oss med å leve i fortiden selv om vitenskapen sier vi må slutte. 

Både NHO og LO viser her liten eller rettere sagt ingen vilje til endring. Når jeg får noen år siden var på seminar i LO fikk jeg et skryteforedrag fra bransjen uten noen kritiske innvendinger.

Man kan ikke stole på verken LO eller NHO når det gjelder å ta klimaet på alvor. Vi kan heller ikke stole på de tre største partiene FrP, Høyre eller Ap som på dette feltet er helt like selv om retorikken høres forskjellig ut, noe vi kan takke pr bransjen der de fleste av dem kommer fra eller pensjoneres seg.

Vi trenger et skikkelig miljøparti. Et parti som setter miljøet først uansett. Norge trenger et sterkt MDG.

Trond Wathne Tveiten

MDG politikker. 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s