Krf i Kristiansand bryter med sine verdier.

Det går en kampanje Over landet om å få byer til å tilslutte seg Icans opprop om atomvåpenfrie byer. Både Oslo og Bergen og flere kommuner over hele landet kommer til å gjøre det i ukene og månedene som kommer.

Når debatten kom til bystyret i Kristiansand for noen uker siden gjorde høyrepartiene og det ytterliggående nasjonalistene i demokratene det de pleier å gjøre, nemlig feige ut og stemme imot forslaget. Dette ble delvis begrunnet med Norges deltagelse i NATO, noe som er en elendig begrunnelse. Å jobbe internasjonalt på grasrot nivå i en verdensomspennende allianse for å bli kvitt atomvåpen er ikke det samme som å si nei til NATO. Men både FrP, høyre og demokratene lever fortsatt som det skulle være den kalde krigen og de tør fortsatt ikke å komme med noe kritikk som USA og de andre store atomvåpen nasjonene i NATO ikke liker.

Største overraskelsen her var Krf som er et parti som ifølge seg selv setter nestekjærlighet og fred som noen av sine verdier. Partiet snakker varmt og familie og at alle skal ha en trygg oppvekst, men her brøt de alle prinsipper på en gang. Atomklokken er nå stilt inn på to minutter på midnatt. Både Trump og Putin bygger opp sine arsenaler med atomvåpen og verden har fått flere ledere som kjører samme retorikk som visse herrer med Bart på 30 tallet. Jeg antar at KrF har fått med seg dette å derfor er det særdeles merkelig at de bryter alle sine prinsipper og gjemmer seg bak NATO argumentet. Skulle likt og vist hva tidligere statsminister og leder for Oslo fredssenter Kjell Magne Bondevik mener om dette. 

Man kan i dag ikke stole på at regjeringene tar fredsarbeidet nok på alvor derfor er det utrolig viktig at man får en fredsrevlusjon nedenfra. Det er nok av eksempler i historien på at folkelig grasrot engasjement endrer verden. Derfor er like tiltak som dette utrolig viktig. Man får håpe at KrF får mer fredsinnstilte representanter inn i kommunestyre i neste omgang og at de ikke gjentar dette sviket.

Trond Wathne Tveiten

MDG Politikker

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s