Det politiske spillet er i gang

Photo by Pixabay on Pexels.com

Høyre sin programkomite har foreslått saker som de garantert viste ville skape mediaoppmerksomhet og som de og som de vet at KrF er imot.  

Sakene jeg tenker på er disse

  • Kutte ut kontansstøtten.  
  • Åpne at man skal få selge alkohol til klokken 23 i butikkene  
  • Liberalisere loven som gjør det lettere å ha søndagsåpent.

Alle disse sakene er så hellige for KrF at de er villige til å gå over glødene kull for å få hindret at de går igjennom i regjeringsforhandlingene, men dette vet også Høyre veldig godt.

Så hva oppnår Høyre med dette? Ganske enkelt det faktumet at de får vist seg som rause mot KrF, samtidig som de kan drive valgkamp å vinne stemmer på en sak som de vet betyr veldig mye for frpere, nemlig alkohol.

Krf vil gjøre alt for å vinne disse sakene i regjeringsforhandlingene og de vil selge dem som store seiere når de til slutt får viljen sin. Noe som de garantert vil klare siden Solberg mer en noe annet ønsker å være statsminister.  

I tillegg til dette vil kanskje Krf få igjennom noen millioner her og der til kirkebygg og religiøst arbeid av ulik art, men ikke så mye mer. På en måte er jeg glad for at Høyre tenker på denne måten for hadde de ikke gjort dette så hadde KrF kommet med all slags idiotiske religiøse krav som man tatt hensyn til.

Hvis man tror Høyre er det eneste partiet som tenker på den måten så tar dere feil. Alle politiske partier som samarbeider med KrF som gjør dette.  Dette gjelder når de ønsker å forhandle om å sitte i regjering, byråd eller andre former for lokalt samarbeid.  På lokalt plan kan man for eksempel bare si at man vil ha anda mer skjenking og kutte penger til saker som KrF liker og vipps for å få KrF med på notene og krever at de får fullstendig seier, noe de nesten alltid også gjør.

Hele det norske folk bør være glade for at vi politiske partier tenker på den måten for ellers så hadde KrF fått igjen saker som hadde gjort Norge til en mer religiøs stat

Trond Wathne Tveiten

MDG Politiker

Én kommentar

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s