Ja til mer fjernarbeid

Photo by fauxels on Pexels.com

Med hjemmekontor får vi færre nye inntrykk og impulser fordi vi møter færre nye folk. Det taper vi på skriver Eirik Wærness Samfunnsøkonom i NRK.

Beklager, men jeg er ikke helt enig. En ting jeg har lært i denne loockdownen er at jeg i mitt har kastet bort utrolig mye tid på reise rundt på unødige møter. Det å kunne sette seg inn på sitt egent hjemmekontor å gjøre det på Skype eller zoom har både vært mye mer effektivt og spart meg for en rekke frustrasjoner. Alle den tiden jeg kaster på reise frem og tilbake å sitte fast i trafikken kunne jeg brukt på mer konstruktive ting.

Mange av punktene han nevner jeg forstå. Joda vi trenger å treffe nye mennesker og få nye impulser, men samtidig er det en del overfladisk tvangs sosialisering jeg ikke trenger. Jeg liker å møte folk å få nye impulser, men jeg liker å gjøre dette på mine egne premisser. Det er derfor jeg deltar i en rekke ulike aktiviteter som blant annet ha verv i ulike politiske organisasjoner og få være skuespiller i en teatergruppe. Jeg trenger ikke all denne sosialiseringen når jeg er på reise, står i køer eller må sitte og høre på møteplagere sitt pjatt på et møte før jeg haster videre til et annet oppdrag eller møte.  For er det en ting jeg elsker med digitale møter er at man ofte viser bedre møtedisiplin og at man kan skru av lyden på disse møteplagerne.   

Jeg liker faktisk å styre min egen tid og ha mest mulig valgfrihet. Den tiden jeg sparer nå på all reising og unødvendige møter er tid jeg faktisk kan bruke de tingende Erik Wærness frykter vi mister. Jeg kan sette opp mine egne aktiviteter og få mer tid til den da jeg slipper masse unødig møter og reise og det faktumet jeg lettere kan planlegge min egen arbeidsdag.

Jeg savner å møte mennesker igjen og kunne gi dem en klem. Kanskje etter denne pandemien så får jeg mer tid til det siden den digitale utviklingen gir meg mer tid.

Trond Wathne Tveiten

MDG Politiker

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s