Innfør klippekort på bussen!

Photo by Jakob Scholz on Pexels.com

I sommer var jeg optimist med hensyn til koronasituasjonen, og kjøpte derfor et halvårskort på bussen. Dessverre endte jeg opp med å bruke kortet ganske lite. I likhet med mange andre, har jeg forsøkt å unngå smittefaren tilknyttet offentlig transport så mye som mulig. Dessuten er det mange av oss som har fått færre oppdrag på jobb på grunn av reduserte åpningstider eller midlertidig nedstenging. Disse grunnene har ført til et redusert behov for å ta bussen. 

Mange av oss er avhengige av kollektivtransport i det daglige liv, men for mange er det nok kun i enkelte faser at man bruker disse tilbudene ofte– også utenom uvanlige situasjoner som koronakrisen.

Jeg vil derfor slå et slag for å få gjeninnført klippekort på bussen. Med en slik ordning vil folk som i dag ikke ønsker måneds- eller halvårskort fortsatt kunne spare litt penger, og folk som ønsker å bruke mer kollektivtransport vil få seg et lite spark bak med hensyn til å kjøpe seg busskort.

En slik ordning bør være enkel å legge til i Skyss-appen, og bør innføres umiddelbart.

Trond Wathne Tveiten

MDG-politiker

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s