Slutt å syte om hjemmekontor

Photo by nappy on Pexels.com

I 2020 hadde vekterene en 2 måneder lang streik. Dette er en  gruppe mennesker som er ute i all slags vær og gjør en helt nødvendig jobb for samfunnssikkerheten, men som blir lite nevnt i media. Men mennesker som måtte ha hjemmekontor får mye oppmerksomhet enn de fortjener. 

Klager over hvor vanskelig det er å konsentrere seg, hvor ensomme og hvor skadelig deres situasjon vil bli på sikt flommer over i media og spesielt i de sosiale mediene. Jeg personlig syntes dere burde slutte med sytingen og heller være evig takknemlige.

For det første er dere folk som har en jobb å gå til og kan heve en lønn. Mange titalls tusen har havnet på NAV og måttet vente lenge før de fikk noe støtte da byråkratiet forståelig nok ikke var tilpasset slike uventede situasjoner som dette. For det andre vil dere få feriepenger også, mens andre må stramme inn og kanskje må jobbe for å ta igjen det tapte. Jeg skriver “kanskje” da det antagelig er en del av dem som har mistet jobben som vil få en ny jobb til neste sommer.

Jeg har kollegaer og venner som jobber i utelivsbransjen som nå ser at noe de har brukt årevis på å bygge opp bare forsvinner. Den sittende regjeringen har ikke vist mye vilje til å gjøre noe for disse. En representant fra Høyre uttalte da Raymond Johansen ønsket en tiltakspakke for Oslo: At de kan jo blant annet sette ned eiendomsskatten.

Dere som har hjemmekontor har en jobb. Og ja, jeg forstår at det kan være vondt, ensomt og uvant. Mange arbeidsledige sliter med dette konstant og får beskjed om at de er nærmest en byrde. Det å si at du er på NAV blir ikke akkurat sett opp til, for å si det mildt.

Så vær glad for det du har. Når denne pandemien er over håper jeg at du går ut og bruker masse penger på utesteder, kjøper lokalt og sist men ikke minst gir noe til de som faktisk har fått livene sine endret radikalt til det verre under denne pandemien.

Trond Wathne Tveiten

MDG-politiker   

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s