Solidariteten vil forsvinne

Photo by Ryanniel Masucol on Pexels.com

Dugnad og solidaritet er to ord som har blitt gjentatt så mange ganger at jeg ikke har noen følelse lenger for noen av dem. Jeg forstår at det å dele poster på Facebook og andre sosiale medier er fin i en krise som dette da det kan fremkalle smil og et snev av solidaritet. Jeg er litt imponert over alle grupper på sosiale medier der man skal hjelpe hverandre, men som alt annet i denne verden så vil denne solidariteten ta slutt.

Før denne krisen var det mange som slet. Flere klager og ga beskjed om hvor vanskelig Nav system faktisk var, men lite skjedde. Da feriepengene for folk med dagpenger ble fjernet hadde det liten påvirkning for de partiene som gjorde det da de vant valget og fikk fornye tillit i regjering. Man skal ikke klage og forvente at staten skal gjøre alt for en er det vante mantra til høyresiden, men det har endret seg i denne krisen. De rike i dette landet har plutselig begynt å elske den staten de før mente var for stor og i likhet med Wall strett eliten så vil de at denne staten skal betale dem ut av problemene som nå har skjedd. Deler av middelklassen som tidligere egentlig ikke har brydd seg om nav reformer har nå klaget over hvor vanskelig det er å nå igjennom noe som har resultert i at systemet faktisk klarer å håndtere mye mer. Det måtte en middeklasseopprrør til for at Nav skulle endre praksis.

Men husk en ting alle sammen og det er at alle de tiltakene og såkalte reformer som nå skjer vil ikke vare evig. Når tingene begynne rå gå som vanlig igjen så kommer tiltaket il og blir redusert og statelige hjelpetiltak kuttes til de som virkelig trenger det.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s