Jeg elsker å ha det komfortabelt

Photo by Mateusz Dach on Pexels.com

Lenge siden jeg har drevet med tradisjonell blogging, men dette innlegget har jeg sitter på lenge. På tide å ta et oppgjør med friluftsliv og folk som sliter på ferie.

Når jeg var liten skulle jeg herdes. Jeg skulle gå i regn og kald vær og bo på hytte. I mange år var jeg faktisk med i speideren og var på turer der det eneste jeg brakte med meg hjem var våte og skitne klær. Klærne kunne enkelte ganger være full av gjørme og lukte så jævlig at jeg aldri helt forsto at min mor og far ønsket å sende meg ut på disse lidelsene, eller herding som enkelte kaller det. I mange av de årene jeg drev med politikk i Unge Venstre var det like dan. Man sov enten på harde gulv i gymsaler eller i stuer. Jeg savner det ikke og kommer heller aldri til å savne det.

For en liten stund siden hadde jeg det man kan kalle et skandinavisk mareritt. Jeg drømte at jeg var på et seminar der jeg måtte dele rom med fem andre. Bare tanken på det for meg til å svette. Det tar meg tilbake til den gangen jeg skulle ta nattoget fra Paris ned til Spania og havnet i en seksmannskupe der den ene hadde en skremt katt. Lukten av svette mennesker, katt og billig deodorant dukker av og til opp i marerittene mine. Da tar jeg meg en tur rundt i leiligheten for å forsikre meg om at barskapet er fullt og at det er nok kaffe til å holde seg våken til langt ute på nyåret.

Are Kalvøy skrev i sin bok hyttebok fra helvete at han hadde mistet venne sine til fjellet. I mitt tilfelle vil jeg si jeg mistet vennene mine til midtlivskrisen og det det fatumet at alt for mange har dårlig samvittighet i livet sitt for ingenting.

Jeg har tilgang til en hytte som jeg faktisk liker veldig godt. Den har alt jeg ønsker, som tv, radio, dusj og vaskemaskin. Etter en del hint skaffet hytteeieren også en oppvaskmaskin, noe som gjorde alt enda mer behagelig. Jeg liker faktisk å slappe av når jeg er på tur eller ferie. Jeg finner ingen romantikk med kummerlige forhold bare for at det skal bevise noe. Jeg er lei av folk som skryter av at hyttene deres er kummerlige og det gir en spesiell stemming. Jeg reiser på å feire for å slappe av og ha det behagelig og moro. Jeg reiser ikke for å bli mer sliten, men for å slappe av etter slitet på jobben.

Jeg har alltid vært litt sånn. Når vi var på ferie i øvre Telemark når jeg var liten elsket jeg å sitte å høre på walkmannen min når jeg satt og fisket. Fiske var ikke en aktivitet jeg hadde særlig stor interesse for, men er man med familien så er man med familien. Fått høre mange kommentarer om de fra søsken og andre gjennom årene, men jeg har ikke endret meg. Når jeg reiser på ferie liker jeg en varm god seng. Jeg liker å ha bra bad, tv og behagelig alt. Et kjøkken som virker og butikker som ikke er milevis langt unna. Og hvis de ligge langt unna at jeg kan være sikker på at jeg er mer forsyninger enn det jeg trenger så lenge jeg oppholder meg på hytta. Komfort frem for midtlivskrise.

Jeg elsker å bo i en by der tilbudene er mange. Hvorfor skal jeg skamme meg? I årevis har jeg jobbet i yrker der jeg er mye ute og har med vanskelige mennesker å gjøre. Jeg sitter ikke på en kontorpult, skriver og svarer på telefoner. Jeg er ute i blant fulle mennesker og blir kalt ting som ingen fortjener å bli kalt. Men er som med de stygge ordene som det er med alle latterlige råd om friluftsliv og 40 år kriser. De går inne det ene øret og ut av det andre.

Jeg er en livsnyter av det fulle. Men dere andre har et mål om å bevise noe ingen kommer til å belønne dere for eller straffe dere selv for å få likes på Instagram og Facebook så nyter jeg den lille tiden jeg har på denne planeten til å leve det gode liv.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s