Nei byen er ikke som før

Photo by Pixabay on Pexels.com

Jeg vokste opp i en søvnig liten by på Østlandet ved navn Skien på 80 og 90 tallet. Det var en koselig oppvekst, men som sagt var ikke Skien verdens navle.

På tidlig 80 tallet ble tv monopolet opphevet og vi fikk noe som het kabel tv. Jeg husker at vi var blant de første som skaffet det i gaten der jeg bodde. Det at Norge fikk dette var et tegn på verdens undergang hvis vi skulle trodd på alle ekserptene og folk flest. Det faktumet at nordmenn kunne gå og leie filmen som statskanalen ikke hadde valgt ut for oss skapte de samme bølgene. En avisreportasje viste til og med hvordan landet konservative statsminister Kåre Willoch var forferdet over videovolden.

Så får å spole litt frem til 90 tallet da tv spil ble mer avanserte og det norske bidraget i den internasjonale musikkverden var black metal. Man skulle også da tro ATR verden igjen skulle gå under og at den var i moralsk forfall, men her er i 2021 og vi henger med i svingene.

Et leserinnlegg i Ba i fjor hadde overskriften: Jeg kjenner ikke min by igjen. Innlegget er faktisk skrevet i 2021 ser det ut til, men det kunne like ha godt vært skrevet under min ungdom på 80/ 90 tallet eller hvert eneste ti år tilbake i tid. Aristoteles kjente heller ikke igjen sitt samfunn som han mente var i ferd med å gå i stykker grunnet ungdommen  

Ja Bergen er ikke til å kjenne igjen på enkelte området og til det sier jeg. Takk og pris. Når jeg kom til byen for 20 år siden så vågsbunnen ut som en slum og byen lignet mye på en parkeringsplass. Kollektivtilbudet var elendig og byggene på høyden så rimelig slite ut. Gode puber og kafeer i bydelene kunne man bare glemme. Internasjonale stjerner var det heller ikke så stort besøk av og hvis man gikk langs sjøkanten fra Laksevåg til danmarksplass så kunne man ikke akkurat skimte mange vakre boliger. Nå yrer det av liv og man har fått en vakker bro fra Møhlenpris over man vannet slik at man kan

Jeg er blant de menneskene som ønsker forbedringen velkommen. Jeg ønsker en by som ikke er en stor parkeringsplass, men er laget for mennesker som ønsker å bo og bevege seg der. Jeg blant de menneskene som mener at å ofre privatbilisme er en god ting. Det er ganske enkelt.

Det er vanskelig å enes om alt, men poltikk kommer ikke alltid ned til et ønske om å ødelegge en såkalt vakker fortid, emn å skape en bedre fremtid.  Vi har ung generasjon som er i ferd med å skape sin fremtid. De har sett hvordan miljøproblema blir verre og øde ønske rå skape en by for fremtiden, ikke basert på nostalgi.

Trond Wathne Tveiten

Bystyrerepresentant for MDG i Bergen

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s