Representantforslag fra Cesilie Tveit (FP) om rydding av sprøytespisser

Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

I bystyret den 22.06.22 behandlet vi detet forslaget: Representantforslag fra Cesilie Tveit (FP) om rydding av sprøytespisser

Her er mitt innlegg i debatten:

Takk ordfører.

Det er lett å ha forståelse for intensjonen bak dette forslaget. Jeg har ingen problemer med å forstå at det ikke er hyggelig å finne brukerutstyr på lekeplassen, eller andre steder for den saks skyld. Jeg syntes at det er positivt at byrådet beskriver et godt samarbeid med ALF i denne saken, og det virker som om at dette er positivt også i miljøet det handler om selv om også tiltaket ALF, og tilsvarende, har sitt forbedringspotensiale.

Uansett bør vi ha litt større ambisjoner om ruspolitikken. 

Vi har faktisk brukt enormt mye ressurser på tiltak som handler om å rydde opp etter dem som lider av rusavhengighet, men dette har ofte skjedd på bekostning av tiltak som kanskje hadde gjort noe med årsaken til at enkelte har havnet i denne situasjonen. 


Det er snart på tide å vri fokuset vekk fra ryddingen, og over på tiltak som handler om behandling, rehabilitering, sosiale støttetiltak og det å kjempe mot tragedien vi ser utfolde seg ved at vi stadig ligger på europatoppen når det gjelder overdosedødsfall. DET er det virkelige problemet her, som vi trenger å ta tak i NÅ. Derfor håper  at alle partiene i denne salen støtter opp om vårt forslag om nullvisjon for overdosedødsfall når denne saken kommer opp i bystyret. Takk

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s