Jeg er rasende

Photo by NEOSiAM 2021 on Pexels.com

Så har det tragiske skjedd igjen. To personer er skutt grunnet sin legning under noe av det som skulle være en feiring for kjærlighet og aksept. Tårene faller og vi viser hvor sympati med slagord og bannere og poster på Facebook der vi sier at kjærligheten vil vinne over hatet osv. Jeg er ikke lenger lei meg og jeg er ikke lenger villig til å gjenta de samme frasene om nestekjærlighet og sammen er vi sterke osv., men det jeg er forbanna. Jeg rasende og blir mer for hvert eneste skund.

Jeg husker godt bølgen etter 22 juli der vi sant barn av regnbuen, gikk i tog og erklærte at nå skulle alt være annerledes. Å vi sier det samme igjen og igjen etter tragediene ruller inn. Trump blir valgt, klimakrisen er verre en noensinne, kvinner mister abort rettigheter og Ukraina blir bombet tilbake til steinalderen. Joda vi er så solidariske og og vi går i tog viser hvor godhet å endre statusen på bildet på Facebook. Jeg har gjort det selv, men nå har jeg gitt opp. Jeg mistet troen på alt vi sier vi skal gjøre, men som bare ender opp som tomme ord.  

Jeg er ikke en sint ung mann lenger, men en rasende forbanne middelaldrene mann som har sett hvordan ideer, tanker og løfter de 30 årene kun har vært luftslott.  Her er noen av mine enkle råd for hva som kan gjøres

1: Meld dere inn i en organisasjon og bruk tid på å jobbe for saker som på kort sikt eller lang sikt: faktisk vil gjøre en endring.

2: Still til valg eller stem ved valg, helst begge deler.

3: Gjør opprør

Det å vise at man bryr seg betyr lite hvis man ikke aktivt ønsker å gjøre noe konkret. For hva skjer etter media har mistet interessen og sosiale medier har gått over til å fokusere på noe annet? Joda da er hverdagen tilbake helt til den dagen noe som dette skjer igjen og vi opptrer nøyaktig på den samme måten. Det er tid for handling!

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s