Jeg støtter Kristoffer Robin Haug som ny leder i MDG

Jeg har tidligere vært med i et parti der kampen om toppverv i ledelsen kunne være ganske så hard og der ord som ble brukt endte i en situasjon der ting på sikt skapte dårlig stemning. Derfor er jeg veldig glad for å være med i et parti nå der dette ikke er tilfelle. 

Etter Une Bastholm valgte å trekke seg som leder i MDG har flere lederkandidater kommet på banen.  Og jeg må si at jeg er imponert over nivået på disse kandidatene. Alle sammen er gode representanter for partiet og har lagt ned et stort arbeide. Men man kan ikke velge alle. 

Jeg har lenge vært i tvil om hvem jeg skal støtte og derfor forholdt meg rolig, men nå som valgkomiteen har kommet med en innstilling og flere andre offentlig har vist støtte til en av kandidatene så velger jeg å si hva jeg mener. 

Valget står nå mellom nominasjonskomiteens kandidat Arild Hermstad Og utfordreren Kristoffer Robin Haug. Begge to er dyktige politikere med en imponerende cv. Nå velger jeg å utrykke min fulle støtte til Kristoffer Robin fordi jeg mener at partiet trenger en fornyelse og en endring av en strategi som jeg mener gikk galt under valgkampen.

 Etter valgkampen kom partiet med en analyse for å finne ut hva som gikk galt, men jeg er ikke så sikker på om nominasjonskomiteen har hatt denne analysen i bakhodet når de gjorde sitt valg. Jeg forstår behovet for trygghet og stabilitet, men å fortsette i det samme sporet er ikke det beste mener jeg.   

Vi trenger å nå bredere ut hvis vi skal bli et grønt folkeparti som våre kollegaer på kontinentet. Jeg tror vi kan klare denne jobben, men da trengs det andre måter å jobbe på og nå folk. Jeg mener at Kristoffer Robin har det som skal til på dette feltet. Hans nettverk utenfor det tradisjonelle MDG er en styrke og viktig for å oppnå disse målene.  Hans evne til å engasjere mennesker utenfor de tradisjonelle båsene  er imponerende og akkurat hva partiet trenger akkurat nå. 

Jeg liker Arild og setter utrolig pris på det arbeidet han har lagt ned for partiet, men jeg mener at partiet trenger en fornyelse og den eneste av kandidatene som kan bære denne fornyelsen er Kristoffer Robin.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s