Feil om MDG og samarbeid

Photo by cottonbro studio on Pexels.com

I Ba 5 november forteller Richard Storvik i Fellesforbundet håper at med MDG sin exit så vil det bli roligere i Bergenspolitikken. Jeg er imponert over hans optimisme da det har aldri vært ro i Bergenspolitikken uansett hvilke parti som har sittet med makten. Dette kan være frustrerende til perioder, men det er også det som gjør Bergen til Bergen. Folkelig engasjement og sterk kjærlighet for byen er det som gjør at debatter i denne byen ofte har høy temperatur.

Hans påstand om at MDG har hadde mye makt er absolutt riktig, men når man får 10 prosent av stemmene ved et valg så bør dette også gjenspeile i den politikken som faktisk føres. Denne politikken som Storvik mener har vært splittende er den poltikken som Ap, Venstre, MDG og Krf forhandlet om skulle være politikken denne byen skulle styres etter. Når man endrer politiske kursen etter et borgerlig borgerlig byråd har ført så vil selvfølgelig deres velgere bli sure og komme med kritikk, men klarer man ikke å håndtere slik kritikk så bør man heller ikke drive med politikk.   

Jeg har sittet 3 år i kontrollutvalget der byrådene måtte møte og svare for seg i ulike anledninger. Selv om jeg ikke helt nøytral her så verdt å påpeke at to byrådene til MDG har klart å komme helskinnet gjennom det, noe som ikke alltid var tilfelle med verken byrådene Ap eller Venstre.

Det som er mer spesielt her er Storvik ikke ser ut til å ha noe imot at venstre fortsatt er i byråd, noe som er spesielt siden fagbevegelsen nærmest i felleskap har kritisert dette partiet mange ganger. Når det gjelder fagbevegelsen sine verdier bør MDG være et mye bedre alternativ enn venstre som er til høyre for høyre i arbeidslivspolitikken. 

Hvis Storvik tror at byråd med SV og Rødt kommer til å bli mindre krevende så har jeg en dårlig nyhet til ham. Arbeiderpartiet må også her inngå kompromisser med disse partiene også noe som vil føre til at opposisjonen kommer med kritikk.  

Arbeiderpartiet må lære seg en ting, nemlig at deres samarbeidsparter ikke deltar i et byråd for å være et stemmevedheng til arbeiderpartiet. MDG vil alltid være lojale i et samarbeid, men det er ikke MDG sin jobb å løse Ap sine problemer. Det at arbeiderpartiet ikke klarer å finne byråder som er flinke til å vise frem partiets politikk og visjoner er ikke deres MDG sitt ansvar

Storvik sier han håper på mer ro, men hvordan skal det bli mer ro når arbeiderpartiet avviser alle de partiene som de ønsker å ha støtte av.  Jeg er enig med Storvik at SV skulle vært i byråd, men det var ikke MDG som aviste dette.

Hvis Arbeiderpartiet ønsker å nå ut med brede forlik så gjelder det å skaffe seg venner og være trofaste mot dem i gode og vonde dager. Ap sin oppførsel i spørsmålet om MDG i byråd minner meg om person som plutselig dumper sin partner med en tekstmelding fordi vedkommende har fått kalde føtter. Hvis arbeiderpartiet noensinne vil styre denne byen igjen så bør de tenke nøye på hvordan de behandler sine venner og samarbeidspartene. Det blir ikke mer ro og trygg styring i denne byen hvis Ap fortsetter å svikte sine venner og allierte.

Byrådsleder Bakervik har fått en krevende start på sin karriere som byrådsleder, men det er stort sett hans egen feil. Når man ikke velger å være ærlig og kommer usannheter så blir det veldig vanskelig å samle bystyret om noe som helst.

Trond Wathne Tveiten

MDG

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s