Du kan bli straffet hvis du sprer dette innlegget

Jan Bresil, lederen for Norsk Narkotikapolitiforening, har aldri respektert eller anerkjent sine motstandere på noen som helst måte. Når organisasjonen taler offentlig, er det få muligheter til å være kritisk eller stille dem noen spørsmål. De ønsker ikke at media skal være en kritisk presse, men heller være et talerør for deres synspunkter. Dessverre gir pressen etter for dette og lar dem få det akkurat som de vil.

Vi som har kjempet for endringer i norsk ruspolitikk, har måttet tåle å bli blokkert og beskyldt for det mest utrolige. I flere tilfeller har det også endt med at aksjonister urettmessig har blitt straffeforfulgt. Teri KrebsKrebs og ektemannen fikk politiet på døren, bare fordi de hadde deltatt i Marihuana-marsjen og holdt en appell. Hege Grostad, som også er en kjent aksjonist, har også opplevd liknende reaksjoner.

Over lenger tid har det kommet en rekke avsløringer som viser hvordan Bresil og hans organisasjon ikke helt klarer å forstå at de kan ta seg til rette. Når man forsøker å avdekke dette, nekter Bresil og co å samarbeide, men kaller det heller forfølgelse. Hver gang de blir satt i kritisk søkelys, unngår de å svare på anklagene, men gjør seg selv til ofre.

Noen ukjente aksjonister har hengt opp en rekke plakater som gjør narr av hvordan politiet håndhever dagens narkotikalover. Selvfølgelig føler Bresil seg truffet og går i forsvar, noe som vises i dette skjermbilder fra Facebook.

Disse plakatene er tydeligvis en parodi, men allikevel endte saken i retten. Der ble den avist umiddelbart da det viste seg at statsadvokaten var inhabil, ettersom vedkommende var medlem av Norsk Narkotikapolitiforening. For en stund tilbake var Bresil og Co rasende fordi aktivister hadde fått tak i medlemslistene deres. De påsto at kriminelle kunne misbruke dem, men det var en dårlig unnskyldning. Hvis vi ikke hadde kjent til hvem som sto på disse listene, hadde det vært vanskelig å avdekke hvordan disse rollene stadig blir misbrukt.

Nå som rolleforståelsesutvalget har lagt frem en rapport som avslører akkurat det vi fryktet, velger jeg å vise disse plakatene slik at dere kan avgjøre om dette kan oppfattes som humor eller krenkelse.

Les også.

Borer i Riksadvokatens rusforeningsmedlemskap

Innvilget penge-søknad – var selv medlem: – Ser ikke bra ut

Årets pinligste rettsak

Statsadvokaten tar ut tiltale

Statsadvokat ihabil

Aktivister i uniform

NFF journalist

Ikkje tydleg skile

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s