Den glemte sak

Det er ofte skremmende hvor fort folk glemmer. Hvor fort deler av media vender ryggen til et problem. Selv om det ikke har blitt gjort noe med det. I dette tilfellet tenker jeg på en av USA og det vestlig vedren store skamflekker. Fangene som sitter på en amerikansk militærbase utenfor Cuba. Her sitter de uten mulighet til å få forsvare seg. Uten lov og dom sitter de her å blir torturert og har mistet all for menneskerettigheter. Man kan mene hva man vil om menneskene som sitter der. Og flere av de fortjener sikkert å sitte i fengsel. Men ikke under disse premissene her. Alle mennesker har rett på å få sin sak satt opp for en domstol der de har rett til å forsvare seg mot de anklager som blir fremsatt mot dem. Fangene på Cuba har ikke denne retten selv om de har blitt tatt til fange av en land som velger å kalle seg demokratisk. Demokrati kan jo som kjent være så mangt. Det tidligere øst Tyskland kalte seg jo den tyske demokratiske republikk selv om det pålagt nær var tilfelle. Det største sviket er hvordan den vestlige verden totalt ser ut til å ha glemt dette. Selv om overskriftene er borte fra avisene er det fortsatt ethvert demokratiske menneske sinn plikt til å kjempe imot denne uverdige måten å drive politikk på. At Norge ikke har gjort noe foreløpig overrasker meg egentlig ikke når man vet at vår utenriksminister jan Pettersen og vår forsvarsminister Devold ikke er noe annet en Bush sine private tjenere. Det er nå på tide at man tar opp denne kampen for full styrke og at Norge setter sitt press mot amerikanske myndigheter. Liker viktig er vi klart må sette støttet inn mot landets politikere og få dem til å si kraftigere fra

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s