Det liberale alternativ

For det liberale menneske er det et mål i seg selv, aldri et for å oppnå mål. Denne erkjennelsen krever at det enkelte menneskets gis stor frihet. Derfor kjemper liberale for menneskerettigheter, valgfrihet og for en markedsøkonomi med rammer.
Med frihet følger også ansvar, ingen skal kunne innskrenke andres frihet. For at friheten skal kunne leve, må alle avslå noe av sin frihet. Friheten skal også gjelde for kommende generasjoner, derfor ser ikke liberale staten som en fiende, men en forutsetning, derfor kjempet liberale for en rettstat og vern av miljøet.
Respekten for hvert enkelt menneskes egenart omfatter enda et forhold: Alle må få virkelige muligheter til å utnytte sin frihet. Derfor kjemper liberale for en bedre utdanning, internasjonal utjamning og grunnleggende økonomisk trygghet for alle.
Å være liberal er også å tørre å la mennesker foreta valg. Da vil det altid være en stor risiko for at enkelte velger feil, men sosialliberalismen vil gi denne sjansen til å velge på nytt.. Derfor kjemper liberale for en menneskelig kriminalpolitikksom gir kriminelle mulighet til å bygge seg et nytt liv.
Sosialliberalismen har ikke et fastspikret drømmesamfunn fro alle. Sosialliberalismen har kanskje flere spørsmål enn svar.. Derfor betyr liberalismen alltid forankring fordi den gir rom for nye ideer. Derfor er sosialliberalismen fordomsfri, radikal og nytenkende.
Vi liberale ønsker et fargerikt Norge. Et samfunn med mangfold av kulturer og mennesker er et spennende samfunn. Fordommer enten de rettes mot innvandrere, homofile eller aids syke gjør samfunnet litt gråere. Enhver politiker som lar seg styre av fordommer gjør samfunnet fattigere.
For oss liberale er det en selvfølge at elle er forskjellige. Et samfunn der alle er like er et dødt samfunn.
Liberale vil føre en åpen innvandringspolitikk. For oss er det enkeltmenneskene som søker hjelp viktigere enn lovtekster hos de regjerende myndigheter. Men vi vil også stille krav til de som kommer. Kun gjennom å bli stilt krav til og gitt muligheter utfoldelse kan mennesker utvikle seg.
Vi tør og stå for å debattere innvandringspolitikk. Blitz, Rv og andre må lære seg å diskutere normalt med hverandre. I dag holder de debattstilen på et steinaldernivå.
Vi liberale mener at folk må få være så mye homo eller heterofile de bare vil. Vi mener at samboende par skal ha samme rettigheter uansett seksuell legning. Som liberale kan man ikke godta tvang som normalbehandling av sykdommer som f. eks aids. Det er noe alvorlig når aids syke forhåndserklæres døde og fratas sine menneskelige rettigheter.
Det handler om hjerterom. Det handler om raushet. Det handler om å ha hjerte og hjerne i politikken.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s