Menneskerettighetene vi glemte litt i år

Mye har skjedde i 2009, men alt fikk ikke like mye oppmerksomhet, selv om det ble skrevet om i pressen. Selv har jeg hatt mye å gjøre det siste året så jeg har ikke rukket å skrive like mye om alt.Man kan mene hva man vil om Obama sin fredspris, men en av de negative tingende med den var at den tok bort fokus fra masse annet.  Da jeg nå tømmer boksen min for saker og skriver litt kort om enkelte slik at andre kan ta opp tråden videre. Selv starter jeg nå med blanke ark for 2010 og kommer garantert til å være mer på hugget enn noen gang.
Så la oss gå igang.

Taliban Truer med valgvold: Denne burde leses av de som fortsatt tror at krigen i Afghanistans kun er iversatt av vestlig imperalisme.

Vil ha slutt på injurieturisme: En merkelig ordning som kan få store konsekvenser inetrnasjonalt. Hvor er er de gode liberale kreftene hen?

Vurderer dødstraff for homofile: når Islamsk råd i Norge var stille angående dødstraff for homofile så raste kristen Norge uten like. Nå som loven innføres i Uganda er de merkelig stille. Pussigg det der?

Tony Blair løy: Når han ble gjevalgt til sin tredje periode så ble han gratulert av en viss sosialdemokrat i norge, selv om de fleste oppegående av oss allerde viste at fyren løy. nå er det derimot veldig stille.

Eu truer med å bryte handelsavtale: Mens Norge er helt stille når det gjelder denne konflikten for tiden er det fint at noe ihvertfall skjer i Eu. Nytt år og løfter har blitt brutt. Nå er det på tide at det Norske folk åpner øyene sine.

Journalist på krigsforbryterenes tiltalebenk: En fransk journalist risikerer syv års fengsel for å ha avslørt at krigsforbryterdomstolen for det tidligere Jugoslavia hemmeligholder dokumenter som kan bevise Serbias medvirkning til Bosnia-krigen.

Glemte mann på cella i 19 timer: Politiet i Norge har ikke alltid rent mel i posen heller, men slipper for det meste unna. Som blandt annet en viss sak i Trondheim viste.

FRP vurderer forbud mot slør og bønnerop: I god gammel Frp stil skal man kneble alt man ikke liker. Religionsfrihet er greit så lenge alle er kristne.

Eu fordømmer Kinesisk dom: EU fordømmer dommen mot den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo og er bekymret for ytringsfriheten og rettssikkerheten i Kina.

Iran forbyr reforvennelig avis: ? Andisheh No ble forbudt i dag av pressens overvåkingsstyre, skriver Fars med henvisning til avisens administrerende direktør. Byrået oppgir ingen flere detaljer, men nyheten er også rapportert av internettsiden Parlemannews. Avisen er nært knyttet til Mir Hossein Mousavis reformbevegelse. Den var en av fem moderate aviser som fredag ble advart av myndighetene etter at de ikke hadde rapportert om regjeringsvennlige demonstrasjoner i Teheran og andre iranske byer. (©NTB)

Venstre vil la homofile gi blod: I mottsettning til regjeringen ønsker Venstre og Senterungdommen at homofile skal bli behandlet som individer og ikke som en gruppe. Burde vært en selvfølge i 2010.

Irak søksmål mot Blacwater: Den irakiske regjeringen har stevnet det private sikkerhetsselskapet Blackwater for både en irakisk og en amerikansk domstol. Selskapet er anklaget for en massakre på sivile i Bagdad.

Håkon Lie Cia informant: Den gamle tullingen er nå død, men sosialdemokrater gjør sitt yttertse for å gi ham et rent ettermæle.

Men Mao var ikke død: Faenskapen ligger fortsatt å lurer i kullisene.

Karadzic takker Norge: Jeg syntes dette er dierkte pinelig, men jeg kan ikke se at noen i Ud har kommet med en kommentar på dette, noe jeg finner skremmende.

Som sagt så er verden fortsatt ikke et perfekt sted. Det er bare å ta opp hendene av lommen og kjempe videre.

2 kommentarer

  1. Ang Karadzic: Hva er pinlig for Norge/UD? At UD bidrar med dokumenter som kan gi Karadzic en rettferdig rettssak? Eller at Norge visste at amerikanerne var innblandet i krigen i Bosnia?

    Liker

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s