Politiets herlige verden

Man skal ha respekt for politiet sier man, men det dukker av og til opp saker som jeg mener man bør stille spørsmål ved. Det å kritisere politiet er ikke det samme som å si at man ikke ønsker et effektvit og bra politi, tvert der imot. Kunne man tålt litt kritikk så hadde nok t vist dødsfall i Trondheim blitt behandlet anderledes. Vel her er to saker som fanget min oppmerksomhet.

Her er noe: Sindre Egenes (15) ble tissetrengt i gymtimen og slo lens på utsida. Saken ble politianmeldt av skolen.
Jeg respekterer at politiet prioriterer små og store saker, men ikke at de prioriterer tulle saker. Offentlig urinering er en ting, men dette direkte latterlig. Vet ikke hvor mye tid politiet brukte på denne saken, men en ting er helt sikket. De skulle aldri ha brukt tid på den så overhodet. 

En mann i midten av 40-årene har fått ei bot på 8.000 kroner, blant annet for å ha kløpet en polititjenestemann i baken.
Jeg syntes dette er til å le av. Når jeg selv ble skambankt på byen og måtte sykemeldes en uke fikk jeg 6000 kroner i erstatning. Bot er en ting, men her samsvarer den ikke med graden av alvorlighet.

Har dere flere eksempler? Jo kom med dem

4 kommentarer

 1. Helt klart. Når jeg kritiserer politiet er det jo fordi jeg ønsker et bedre, mer effektivt og mer pålitelig politi.
  Ganske pussig av skolen å politianmelde sine egne elever, de er jo mindreårige. Tilsnakk fikk vi i min tid. Politiet burde ha avvist hele saken og brukt tiden på litt viktigere saker.
  Vel, for å opprettholde respekten for politiet er det ganske strengt å ikke etterkomme lovlig pålegg eller antaste politimann (dette gjelder forsåvidt også andre offentlige tjenestemenn som ligningsfunksjonærer, såvidt jeg har forstått). Problemet her er vel at straffen for å utøve vold samt erstatning til offer er urimelig lavt.

  Liker

 2. Jeg bare syntes at straffen for å klyppe en politmann i rompa var vel drøy. Så fort det gjelder politi så setter man bøtene på helt latterlig høyt nivå uannsett hva det gjelder.

  Liker

 3. Forsåvidt enig, politiet må også tåle litt, selv om jeg er enig i prinsippet at en offentlig tjenestemann på lovlig oppdrag skal ha et særlig vern mot trusler og legemlige krenkelser.

  Liker

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s