Kina atter en gang

Mens alle øyne er på Haiti ser det ut til at Kina blir helt glemt. Det ser ikke ut til at så mange bryr sge heller lenger med tanke på at Trond Giske syntes det er mer interesant å kyse kinesiske myndighetrer sine føtter enn å komme kmed kritikk. Slik ligner han mer og mer på landsmoder Gro Harlem Brundtland som under den Kinesiske presidentens besøk i 1996 sendte politiet ut for å få fjernet demonatranter.

Uannsett skal jeg gjøre mitt her i blggen for å rette fokus litt mer inn på situasjonen med å presentere videoer, innlegg og linke til ulike nyhetsklipp. Her er noen av de klippene jeg har samlet i det siste.

Kina Advarer Obama: Beijing advarer president Barack Obama mot å møte Dalai Lama når Tibet-lederen kommer til USA denne måneden.

Aktivist fengslet i Kina: En kinesisk aktivist som undersøkte om det var dårlig byggkvalitet som førte til at mange skoler kollapset i jordskjelvet i Sichuan, er fengslet i fem år.

Usa prøver å roe ned Kina: Amerikanske ledere forsøker å roe ned Kina etter voldsomme antiamerikanske salver fra kinesiske medier. Særlig det amerikanske våpensalget til Taiwan har satt sinnene i kok.

Kinesiske medier raser mot Usa: Statlige medier i Kina var fulle av angrep mot USA mandag etter at avtalen om våpensalg til Taiwan ble kjent.

Fortsatt mye sensur i Kina: En fersk rapport viser at de kinesiske myndighetene sensurerte media 62 ganger i fjor.

Nobelkomiten aviser Kinesisk press: Kina advarer komiteen mot å gi prisen til den fengslede dissidenten Liu Xiaobo.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s