Menneskerettighets oversikt del 3

Aviser Eu datalagrings diriktiv. Den tyske grunnlovsdomstolen har avgjort at gjennomføringen av EUs datalagringsdirektiv i sin nåværende form er i strid med Tysklands grunnlov.

Homser frykter fengsel.

Moralpoliti skaper bråk i Spania: En moskeleder i Sør-Spania risikerer fem års fengsel for å ha trakassert en kvinne som kastet hijaben.

Vil forby kjønnslemmestelse ved internasjonal lov: Ikke bare et kvinneproblem sier Nuruddin Farah, den somaliske forfatteren som stadig nevnes som kandidat til Nobels fredspris.

Dissent prest Van Lye satt fri i Vietnam: Ein av dei mest kjende menneskerettsaktivistane ute av fengsel.

Russland og Usa er nær en avtale: Russland og USA er så godt som enige om en ny atomnedrustningsavtale. Nå gjenstår det bare å finne en dato for signering.

Kina sier at Kinesisk aktivist har fått dom: Mysteriet rundt hva som har skjedd med en av Kinas ledende menneskerettsadvokater, har ikke blitt mindre ved at myndighetene sier han er blitt domfelt.

Kina bygger mur mot vesten:
Før skulle den kinesiske mur holde inntrengere ute av Midtens rike. Nå bygger kineserne en politisk mur av tiltak og uttalelser ? mot Vesten og vestlige verdier.

Israel fortsetter bygging på vestbredden
: Forsvarsministeren har godkjent bygging, til tross for bosettingsstans.

Sanner får ikke visum til Cuba

Vil innføre etiske regler for oljefondet

Usa og Russland nær ny atomavtale.
Bevegelsen i forhandlingene kan føre til at de to landenes kjernefysiske arsenaler reduseres til sitt laveste nivå på et halvt århundre.

Google stanser kina sensur: Google får avsluttet sensuren av søkeresultatene til kinesiske brukere ved å la tjenesten gå via Hongkong. Beijing reagerer med indignasjon.

Netanyahu lover fortsatt bygging: Israels statsminister Benjamin Netanyahu er sikker på at vennskapet med USA vil fortsette, men lover samtidig å fortsette nybyggingen i okkuperte Øst-Jerusalem.

Google i Hong Kong kan stanses når som helst: Myndighetene i Beijing vet at de uansett styrer verdens største internettmarked.

Protesterer mot omstridt amnesti.

Politiet turde ikke å dra til Irak: Men utviser alikevel drapssiktet firebarnsfar.

Hatsk stemming mot muslimer: ?Nå stiger hatet mot muslimer, asiater og mørkhudede i Moskva, sier ekspert.

Palistinsk tenåring drept under under demonstrasjon i Gaza: 15-åringen ble drept ved byen Rafah, ifølge medisinsk personell og øyenvitner.

Én kommentar

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s