Det skal ikke være enkelt

Under det siste bydelstyremøte dukket det opp en bekymring fra en av foreldrene som har sitt barn i Olsvik barnehage. Bekymringen dreide seg om hvorvidt barnehagen fortsatt skulle være kommunal eller overlates til private. Barn trenger stabilitet og kontinuitet og frykten er derfor ikke ubegrunnet

Nå har jeg ikke noe imot private barnehager, men plutselig gjøre en helomvending i en allerede en offentlig barnehage vil skape utrygghet både for barna som går der, foreldre og sist men ikke minst de ansatte.

 

I den anledning kom Venstre og Senterpartiet med et forslag der vi oppfordret byrådet med at barnehagen fortsatt skulle være på kommunale hender. Merkelig nok viste dette seg å være mer komplisert enn jeg hadde ventet.

 

De andre partiene valgte å stemme imot forslaget med den begrunnelse at forslaget var alt for dårlig begrunnet. Nå var forslaget kort, men dette dreide seg om et enkelt og greit prinsipp som ikke burde vært noe problem å ta stilling til.

 

Jeg forsøkte selvfølgelig å få svar på fra motparten om hvorvidt en privatisering av denne barnehagen ville garantere en trygghet for foreldre barn og ansatte, men de var rimelig tause. Dermed endte det med at forslaget kun fikk Venstre og senterpartiet sine stemmer. Utrolig nok stemte også arbeiderpartiet imot dette, noe jeg ikke i min villeste fantasi hadde tenkt meg.

 

At man trenger en måned for å tenke seg om her forstår jeg virkelig ikke. Men jeg håper at noen fra de andre partiene vil komme med et skikkelig svar. Jeg kommer uansett til å foreslå en utallese på neste møte så får vi se hvem som virkelig mener alvor når det gjelder denne saken.

 

Trond Wathne Tveiten

Bydelstyre representant Venstre

 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s