Hvorfor ikke nedlegge Norsk tipping?

 

 

I avisene har det i senere tid vært altfor mye fokus på poker og hvor grusomt det er med alle de ulovlige pokerlagene. Jeg er blant dem som synes statens og politiets holdning her er rimelig dobbeltmoralsk. For mange dreier ikke poker seg om storstilt gamling, men en kameratslig hobby.

Men la oss stille et moralsk spørsmål her: Hvordan kan staten akseptere gambling på spilleautomater, travbaner og i tillegg akseptere storstilt reklame for all slags mulige pengespill gjennom norsk tipping, mens vanlige kortspillere blir forfulgt? Man kan si at Norsk tipping er bra for kulturlivet, men det er faktisk gambling de driver. Er det greit at Norsk tipping driver storstilt rekruttering av gamblere bare fordi det går til en god sak, mens vanlige folk skal bli fremstilt som kriminelle bare fordi de skyter inn noen hundrelapper i et pokerlag?

Poker bør legaliseres eller så bør staten snarest forby mye av Norsk tipping sin virksomhet.

 

Trond Wathne Tveiten

8 Plass Ventres liste i Bergen 2011

 

2 kommentarer

  1. Norsk Tipping er STATEN må du huske. Pengene deles ut igjen ….til direktører og ansatte.
    Tipping (særlig Lotto) er egentlig skattlegging av dumme folk, de som tror det går an å lure en maskin som generer tilfeldige tall. Man tar altså penger fra fattige og dumme folk, og bruker dem til å bygge idrettsanlegg for eliten.

    Liker

  2. Konrad:Derfor har jeg lyst tiol å starte opp en butikk som selger spirit emd samme begrunnelse. Jeg lar deler av overskuddet gå til ungdomstiltak og vips så er jeg på den moralske riktige siden.

    Liker

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s