Bilen ER en del av problemet, Haugom

 

Det er fascinerende å lese Terje Haugom sine innlegg i BA. Ikke fordi jeg er enig med ham, men fordi det er fascinerende å se hvor sint det går an å være hele tiden. Enten det er rettet mot muslimer, folk med annen musikksmak eller politikere som er enige med demokratene så har Haugom et sinne uten like. Kanskje Haugom tror at etter gjentatte ganger skal personer som undertegnede føle seg truffet, men jeg kan ikke under noen omstendighet si at jeg gjør det.

 

Den 28.02 var Terje Haugom sint igjen; denne gangen på vegne av Bergens bilister. Selvfølgelig hjelper det ikke for Terje Haugom å være uenig med oss miljøvernere, det gjelder å nærmest demonisere oss. Vi er ikke annet enn en gjeng sneversynte mennesker som ønsker bilister alt vondt og ønsker å flå dem økonomisk, ifølge Haugom. Fargerike karakteristikker er jeg vant med fra den kanten, men kanskje Haugom for en gang skyld faktisk skulle forsøke å forstå hva andre mennesker egentlig står for og tenker.

 

For det første er det ingen som har sagt at bilen er det eneste problemet når det gjelder den dårlige luften her i Bergen. Det er ei heller sånn at vi som ønsker å begrense bilbruken gjør det for å ødelegge for stakkars mennesker som trenger bilen på jobb. Men i Haugom sin verden er du enten enig med ham, eller så er du en ond fæl og grusom person som ønsker at folk mest mulig vondt, i motsetning til ham selv og hans eget parti med det fengende navnet demokratene. Når man bærer et slikt partinavn, så forventer man at partiets representanter også har en demokratisk innstilling, men den gang ei.

 

Bilen er en del av problemet her i Bergen, og da ikke bare på grunn av luftkvaliteten. Man trenger ikke å være et geni for å forstå at denne byen har en smertegrense når det gjelder hvor mye trafikk den tåler. Å si dette høyt gjør man ikke for å ønske å ødelegge for noen, men man ønsker å hindre at denne byen får enda mer problemer enn før. Hva er Haugom sin løsning? Enda flere parkeringsplasser i fjellet? Rive ned hus for å få plass til breiere veier?

Denne byen vokser fra år til år og skal man få gjort noe med problemene så må man begynne nå, fordi man allerede ligger på etterskudd.

En del problemer kan være ubehagelige å ta tak i, fordi de krever at vi endrer en del vaner og måter å tenke på. Dette gjelder stort sett alle, inkludert de grusomme miljøvernerne Haugom misliker så sterkt.

 

Det er ikke det at miljøbevegelsen er sneversynt, men at Haugom ikke gidder å se hele bildet og faktisk lytte til hva miljøbevegelsen sier.

Jeg anerkjenner at bilen ikke er det eneste problemet, og at måten folk fyrer på i denne byen må gjøres noe med. Men da bør Haugom være så voksen at han også anerkjenner at bilen er en del av problemet i denne byen, både i forhold til luft og i forhold til plass og trivsel.

 

Det virker som dette kan bli en underholdende valgkamp der Haugom og Demokratene kommer til å hakke løs på alt og alle. Hva med å faktisk være litt løsningsorientert, slik at vi kan få en skikkelig debatt om hva som er best for Bergen og deres innbyggere?

 

Trond Wathne Tveiten

8. plass på Venstres Liste i Bergen 2011

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s