Ikke ekstremister, men?

 

Noen vil ha det til at frp er et høyre ekstremt parti, men jeg kan si at jeg ikke er enige i en påstand. Selvfølgelig flørter parti med krefter de ikke helt har kontroll med, men dette har vært vanlig for de fleste populistiske partier fra høyre til venstre i politikken verden rundt siden tidenes morgen.  

Allikevel har jeg oppdaget en ting siden jeg begynte som aktiv nettdebatttant og blogger for seks år siden og det hvor påfallende mange frpere som er anonyme og kommer med stygt språk. Nå sier jeg ikke at alle gjør det, men blandt de anonyme så er det påfallende hvor mange av dem som ønsker frp i regjering.  

Før origo dukket opp hadde nettavisen et forum som het veggavisen. Man kunne fint være anonym her noe som ga de mest absurde resultater. Elsket man ikke frp, hatet muslimer eller syntes Siv Jensen og Carl I Hagen var statsmenn av ypperste sort så fikk man sitt pass påskrvet. Skjellsordet som stadig ble brukt var politisk korrekt eller forkortet PK  

Senere når jeg har debattert på origo har det hele vært litt bedre, men tro meg de dukker opp der også i litt midlere form. Kritisere frp, å nei da er du garantert en del av venstresiden. Blandt flere av dem er kjærligheten for å mobbe Lars Sponheim meget stor og spessielt gøy er det å gi ham skylden for at det ikke ble noe regjeringsskifte etter valget 2009.  

 

Når det gjelder disse nettdebattantene så eksisterer disse ekstremistene som forsvarer frp overalt på nettet. Det kan være at disse ikke alltid opptrer innenfor det frp finnes akseptabelt, men det er påfallende hvor stille frp er i en debatten. Hvorfor er det ingen som reagerer? Jeg hadde i hvert fall forventet meg at frp tok avstand fra flere av disse, men så ser ikke ut til å skje. Hvorfor kan man alltid begynne å lure på?  

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s