Tristian and Isolde

Historiske dramaer har blitt på moten igjen, eller rettere sagt dramaer bygd på virkelige hendelser har kommet på moten igjen. Evig svoren kjærlighet, riddere med en ubegrenset æresfølelse og enorme kam scener med masse dramatikk hører selvfølgelig med.
Kingdom og heaven, King Arthur, a knights Tale og nå Tristan + Isolde.
Filmen er bygd på et sagn som går igjen i flere middelalderverker som jeg ikke skal gå nærmere inn på her. Allikevel er legenden absolutt inntresant fordi som er glad i å lese slik, men så hvordan blir dette på film??
For å være ganske ærlig kunne jeg blitt sur fordi den ikke helt holder seg til legenden, men å forvente at man skal filme middelsaldersfortellinger helt nøyaktig er vel også meget drøyt. Og det er skaperne bak dette verket har gjort, nemlig fri fantasi og forandret historien så mye at det nesten bare er navnene som står igjen.

Tristan bor i Stor-Britannia i en tid da landet er splittet opp i en rekke små byer styrt av hver sin egenrådige Jarl og over det styrt fra Irland. Konflikten mellom de ulike jarlene blir hisset opp av den Irske kongen for å beholde makten.
I et forsøk på å samle de ulike jarlene under Lord Marke angriper irene og dreper hele familien til Tristan og setter en stopper for planene. Lord Marke tar unge Tristan under sine vinger og sammen fortsetter de drømmen om å forene Britene og stå imot Irene.

 

Nå skal jeg ikke røpe mer, men selvfølgelig dukker Isolde som setter hjertene og lojalitetsfølesen inn hos stefar og sønn.
Plusser vi på fete slåssscener i tillegg om noen fine taler om kvinners rett til å være selvstendige og bestemme over sitt egne liv i tillegg til utro tjenere som er mer intresert i sin egen makt og lommebok enn å kjempe for sin kjære nasjon så har vi denne filmen i boks.

 

Skuespillet i denne filmen er ikke å klage på og i første rekke tenker jeg da på Lord Marke spilt av den herlige skuespilleren Rufus Sewell, som er deltagende i hele seks produksjoner i år.  Han har vært deltagende i en rekke popcornfilmer, men er absolutt verdt enda større roller hvis du spør meg.
James Franco er en mann som er fans av spiderman burde kjenne igjen. Her gjør etter min mening en helt grei rolle, men uten at jeg blir mektig imponert. Om det kan være hans rollefigur jeg irriterer meg over skal bli usagt, men å se ham i samspill med Rufus Sewell så ser vi klare kvalitetsforskjeller.
Men en jeg syntes virkelig er verdt å nevne er den britiske Sophia Myles som spiller islolde. Dama er kjent fra filmer som Underwold og bland annet den populære britiske tv krimen Foyles War og gjør en strålende rolle. En kvinne jeg virkelig håper å få se mer av i fremtiden.

Suppen er kokt sammen av regissør Kevin Reynolds som kan denne sjangeren etter å ha regissert Robin Hood: Prince of Thieves for det store lerettet og The Count of Monte Cristo for fjernsynet. Han gjør et greit håndverk uten at jeg vil beskylde ham for å legge seg i selene for må gjøre dette til en stor film.
Alt i alt så er dette en helt grei film og det ville ikke forundre meg hvis den kom til å bli en favoritt både på lerettet og dvd. Uansett kommer jeg ikke over det at denne filmen kunne hatt langt strammere regi noe jeg tror James Franco hadde hatt godt av. I tillegg kunne filmen ha tatt langt flere sjanser og unngått å gå i alle de klassiske fellene. Jo da klisjeer kan være godt å bruke de, men da bør man bruke dem med omhu.
Et annet problem filmen har er at jeg føler sett dette burde heller vært en TV serie på fem seks lange episoder. For når jeg ser slutt resultet føler jeg at det hele er en forkortet tv serie tilpasset et filmformat.
Vil du ha lett og grei underholdning så vil du ikke bli skuffet over dette. Jeg derimot ble det og føler at det hele kunne vært gjort mye mye bedre

 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s