George Michael ? A diffrent story

Mannen om har blitt rene ikonet på det vi ikke liker med 80 tallet og så mye annet. Hvem er egentlig denne mannen som ga oss stilledanseslageren Carless whisper, den evige julesangen ?Last chrismas? som man fortsatt spiller i stykker hver eneste jul, pluss låten som fikk en del på 80 tallet til ?å gå med selvlysende pannebånd og skolisser nemlig wake me up before you gogo?.
Men uansett, listen av hit er utrolig lang både som en del av gruppen Wham og som soloartist, pluss at hans karriere har vart lengre en noen nonsinne hadde trodd. Utrolig flaks vil enkelte si, men så enkelt er det ikke. Det er derfor denne filmen av George Michel ?a diffrent story? faktisk er en ganske så inntresant film for både svorene fans eller personer som er nysgjerrige på fyren.
 
Mye rart har blitt skrevet om fyren, men hvem er egentlig privatpersonen George Michael?? I denne filmen får vi faktisk en god innsikt i akkurat dette. Vi får servert en rekke intervjuer fra personer som har stått George Michael meget nær gjennom hans snart over 20 årlige karriere. Vi får blant annet høre hans venn og tidligere bandkollega i Wham; Andrew Rigeley for første gang på meget lenge. Hvem var denne fyren egentlig?? Var det hans homofile partner?? Bare en gallionsfigur?? I denne filmen blir denne myten løst opp og resultatet er ikke slik enkelte ryktespredere vil hevde, men jeg lar svaret hvile til dere har sett filmen.

En rekke andre personer blir også intervjuet, der i blant han tidligere kordamer med det fengende navnet Pepsi en Sherly, hans far og Elton John pluss en rekke andre personligheter. Vi får oppleve oppturer og nedturer, hans plutselige, kompliserte forholdet til hans egen seksualitet og mye mer. George Michael og han venner er meget oppriktige, men de har klart å unngå en ting som ofte kan prege slike dokumenterer, nemlig det at dette aldri blir et uintimt tyranni. Vi får et privat innblikk, men aldri ubehagelig privat.

Det er flere ting som imponerer meg med George Michael og jeg skal ta for meg to av dem. For det første er det han utrolige evnene til å gjøre nederlag til seier. Saken i Los Angeles der han ble tatt med buskesene nede da han forsøkte seg på en politispaner på et offentlig toalett ble spådd til å bli hans store nedtur, men han reiste seg allikevel utrolig nok. Han lagde låten ?Outside? med en video som spøkte med hendelsen. Plutselig var han på alles lepper og kritikken og latterliggjøringen gjorde han ikke mindre populært, tvert imot. Se videoen her og dere skjønner hva jeg mener.

 

En annen ting er han utrolige evne til timing, noe som har gitt han en rekke hits gjennom årene pluss at han ikke er studiokonstruert artist. Med det mener jeg at hans stemme er ekte og ikke noe falsk vakkert laget i et studio. Jeg kunne ha tatt med meg mer, men jeg lar det ligge. George Michael ?a diffrent story? er en meget god dokumentar som tar seg av en av de siste tiårenes mest viktige artist innfor populær musikk og selv om man elsker eller hater fyren tror jeg at denne dokumentaren absolutt er verdt å få med seg.

 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s