Istid 2

Elsker jeg tegnefilmer, opps unnskyld jeg mener aminmisjonsfilmer. Tiden da filmer ble tegnet er for lengst over og datamaskiner har overtatt det hele. Resultat kan ofte bli både morsomt og vakkert, men allikevel er jeg glad for at det er noen som fortsatt driver det hele på gamle måten.
Nå skal jeg ikke være en grinebitter for dataanimerte filmer kan være strålende de noe som Shrek filmene er et meget godt eksempel på.
En annen ting som også har blitt populært er å putte inn kjente stjerner som stemmer til figurene, dette også på de dubbede versjonene til Norsk. Siste filmen som det har blitt gjort med er filmen Istid 2 som nå kommer på norske kinoer.
Jeg har ikke sett den første filmen ennå, noe som sikkert er å banne i kirken Mer jeg er i den tro at det kan være en fordel siden jeg da ikke er så lukket i fan universet.

 

Kort om handlingen . Vennene fra den første filmen samles igjen til en ny ferd. Manny den loete mammuten, dovendyret Sid, sabeltanntigeren Diego og den uheldige forhistoriske ekornrotten kjent under navnet Scrat.

Istiden nærmer seg slutten og dalen de bor er i ferd med å oversvømmes. Dermed må våre tre venner ut på en ferd for å finne et tilfluktsted. Dette bringer med mye slit, moro og kjærlighet. Her møter de en mammut som tro hun er en pungrotter og hennes to brødre som er pungrotter. Dette ender jo selvfølgelig masse morsomme slapstick og pinnelig jeg er forelsket i humor.
Noen ganger kan det bli litt i det meste laget. Men alt i alt er klisjeene er dyktig gjennomført og selv om handlingen er rimelig enkel satt jeg og humret flere ganger under filmen selv. Uansett sitter jeg igjen med den følelsen at dette er mye et hastverks arbeid og ønske om å melke fenomenet for det er verdt. Selv om animasjonen og effektene er nydelige så kunne manuset var finslipt en smule, for i perioder virker det hele meget tynt. 

Jeg så den norske dubbet versjonen og jeg må bare si en ting, og det er at dubbingen faktisk ikke var så aller verst. Både Sven Nordin og Linn Skåber gjør en rimelig bra jobb. Jeg vil  spesielt trekke frem Otto Jespersen som gjør en alleles strålende jobb som mammuten manny. Dette er et fag han virkelig kan.
Den største irritasjonsfaktoren er står komikeren Dagfinn Lyngbø som jeg håper aldri gjør en slik jobb som dette igjen. Ekstrem overdrevet Bergensdialekt er ikke noe som helst morsomt tvert der i mot. Stemmen hans blir hørende ut som en person som slukt en heliumsballong i tillegg tatt litt for mange brukerdoser med amfetamin og når dette blir kombinert med moro bergensk blir det hele meget slitsomt i 90 minutter. 

 

Alt i alt er dette en helt grei og morsom film og har du små eller store barn i hybelen din så kan du trygt ta dem med på dette for god underholdning er det så absolutt.
Det hele legges opp til en oppfølger, min bønn er at de ikke gjør dette. Magi kan kanskje gjentaes greit nok en gang, til nøds to, men tredje og fjerde gangen blir det stort sett pinelig.

 

 

 

 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s