The legend of Zorro

Oppfølger etter oppfølger jo da er Hollywood sin resept for å tjene noen ekstra kroner. Noen ganger funker det meget bra andre, ganger ikke fullt så bra. Noen ganger ser det også ut til at de ikke helt forstår når de skal gi seg, som i fredag den 13 der hovedskurken Jason stå opp fra de døde ganger etter gang, noe som ville ha fått Laserus til å se ut som en virkelig amatør. Sist gang jeg sjekket hadde de kommet til film nr 10, men det ryktes også at de allerede er i gang med film nr 13. Vet ikke hva man skal si om noe slikt, men folks sin evne til å like tradisjoner slutter aldri å forbløffe meg.
Som sagt det går an å lage oppfølgere med någenlunde suksess og kvalitet, men hvordan man skal klare det når første filmen allerede har brukt opp det man kan kalle for krutt og var en rimelig svak affære.

Vel la meg vente litt med å gi filmen som hatten passer e liten stund til og heller forsøke å fortelle dere hva denne filmen handler om. Som sagt det er sju år siden siste film om de maskerte heltene som kjemper for fattige bønder i California. I filmen foregår det hele ti år etter og Zorro spilt av latino kjekkasen og mannen som fyller mange kvinner seksfantasier, nemlig ingen andre en Antonio Banderas og hans kone Elena de La Vega blir spilt av mange menns ronkefantasi nr en nemlig Catherine Zeta-Jones. Dette skulle jo kanskje love godt, men nå er jeg en av dem som syntes at Zeta Jones sine egenskaper som skuespiller begrenser seg til familieserier som livet med Larkins som enkelte sikkert husker fra sin barndom.
Filmen begynner eksplosivt, med at staten California skal avholde valg om de skal bli en del av USA sine forente stater, noe som ekstra fæle skurker vil ikke ha noe av. Zorro redder dagen som han skal, men det ender selvfølgelig ikke der. På hjemmefronten vil ikke hans kone at han skal fortsette som Zorro lenger noe som ender i en fryktelig krangel. Vår kjære helt flytter ut, havner på rangelen og hans kone finner en ny mann. En ekkel adelig fra Spania med en mistenksomt fransk aksent. Dette fører vår helt til bristepunktet av sjalusi og vi får selvfølgelig se mange veldig lite morsomme eller følsomme forsøk på å vinne henne tilbake. Men alt er selvfølgelig ikke så fælt får vår kjære heltinne er selvfølgelig et undercover agent for myndighetene. Filmen må jo selvfølgelig innom kjente temaer som far og sønn forhold, amerikanernes patriotisme, de fæle sentrale myndighetene osv osv. Jeg viste ikke at så mage bønder og fattigfolk på 1800 tallet var så politisk engasjert, men det er vel aldri for sent å lære seg noe nytt. Patriotismen møter jo sitt høydepunkt når vår helt skal forhindre den slemme adelsmannen og hans hemmelige frimurerorden å sprenge USA i stykker med et farlig sprengstoff, som de har gjemt unna i såpestykker.

 

Nå skal jeg ikke avsløre noe mer, vel det er faktisk ikke så mye å avsløre heller for handlingen i denne filmen kan knapt nok kalles suppe på en spiker. Dialogen er så svulstig og platt at kjærlighet uten grenser med Liv Stubsveen høres ut som en Shakespeare opplesing.
Når det gjelder musikken til denne filmen vil jeg si det med et spørsmål. Noen der ute som husker den gangen man skulle lage symfoni og orkestermusikk av alle rockelåtene i historien?? Jeg tror det het noe sånn som soft rock symphonies eller noe i den duren. Hvis det er det kan dere kombinere alle de platene som ble laget med tusen kilo sukker og 100 liter sirup så sitter dere igjen med den samme følelsen jeg gjorde.

Filmen er regissert av Martin Campbell som også regisserte å forrigge Zorrofilm uten at det sier stort. Utrolig nok er det samme mannen som står bak Pierce Brosman debut som James Bond i golden Eye og utrolig nok fikk lov til å regissere Bond filmen Casino Royal etter dette. Takk og pris viste han der at han duger som reggisør.

 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s