Silent Movie

Mange komedier går dessverre i glemmeboken. I mange tilfeller kan der være greit for filmer som politiskolen 1 til 7 er ikke noe som helst minneverdig øyeblikk i filmhistorien. Ikke er det morsomt å tenke tilbake på at man faktisk lo av noen av disse filmene en gang i tiden.
Komedier tilhører ofte det tiåret de er laget i, men enkelt skiller seg ut med å holde årevis etterpå.
Siden så er tilfellet syntes jeg dett er på tide å minne om en film som jeg fortsatt elsker og har elsket siden jeg var i tenårene.
Meel Brooks klassiker Silent movie.

 

Mel Brooks spiller Mel Fun er en regissør som karrieren har gått litt i stampe. For å komme seg opp på toppen igjen bestemmer han seg for å lage en moderne stumfilm og få med seg en masse kjente stjerner. Men det er selvfølgelig ikke bare gjort i en håndvending. Først og fremst må han overtale alle skuespillerne til å bli med, noe som ender med en masse komiske situasjoner og han må kjempe mot en kynisk kapitalistisk og grisk filmprodusent som vil gjøre alt for at han skal misslykkes.
Og som kjent| foregå hele filmen uten en lyd og kun musikk med de obligatoriske plakatene som forteller hva som skjer.
Mel Brooks kan absolutt sin filmhistorie og vet hvordan man skal gjøre skikkelige parodier. Han klarer kunstykket med å lage filmen som en stundfilm og alle dens begrensinger i tillegg til å bevare de klassiske Mel Brooks humoren, som ikke trenger noen nærmere presentasjon.
.
Det virker som om Brooks selv har hatt det utrolig moro mens han laget denne filmen og det er kanskje ikke så rart når man ser å hvile rollegalleri som her er presentert.
Doom DeLuise og Marty Feldman spiller han kompanjonger og er i stor slag. Bare å se ansiktsbevegelsene til Feldmann kan få den verste tørpinn til å le. Når han i tillegg har fått med Sid Caesar som en ond filmprodusent er laget komplett. Siste nevnte er ganske inntresant med tanke på at det var den komikeren Mel Brooks selv begynte å skrive for i begynnelsen av sin karriere.
I tillegg tid ette er det enormt galleri av gjester som spiller seg selv som blant annet Burt Reynolds,
James Caan, Liza Minnelli, Anne Bancroft og Paul Newman.
Filmen er så Brooks det bare kan bli, men det hele fungerer så perfekt at den holder seg den dag i dag. Hvorfor denne filmen har blitt glemt vet jeg jammen ikke, men får håpe at selskapet som sitter på rettighetene til denne klassikeren fortest mulig får gitt den ut på dvd ( da den nærmest virker umulig å få tak i ) , da med en masse bonusmatrialle.

 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s