Flight Plan

En kvinne mister sin mann. Er det noe mystisk bak dette? På turen tilbake til USA for å begrave sin mann opplever hun sitt verste mareritt, nemlig at datteren forsvinner. Ingen på flyet har selvfølgelig sett datteren, og passasjerlisten viser at datteren aldri har vært med. Etter enda grundigere undersøkelser som utrolig nok personalet hjelper til med viser det seg at kvinnen aldri har hatt noen datter så overhodet. Men kvinnen er fast bestemt på at datteren eksisterer og er gjemt et eller annet sted på flyet, så hun starter sin jakt på sannheten alene. Hvem er det? Er hun gal? Er det de araberne som hun ser sitter på flyet og om som hun så utenfor leiligheten sin terrorister? Ja, dette høres vel spennende og interessant nok ut til en skikkelig filmkveld i sofaen, men det er det ikke på noen som helst måte. Tvert imot er dette en meget skuffende affære, nærmest pinlig.

Å lage en thriller er vanskelig nok og det er ikke få av gode regissører som har dritet på draget når det gjelder denne sjangeren. Man kan fort overdrive, og ønsket etter å gjøre filmen så veldig spesiell kan bare ende opp som en dårlig vits til slutt. Det hjelper heller ikke å ha gode skuespillere når man ikke gir dem noe smart å holde på med. Både Sean Bean og Jodie Foster er strålende skuespillere, men her er de direkte pinlige. Jeg tror at dette er et prosjekt de har valgt ut kun for pengene.
Manuset er så patetisk dårlig at jeg blir nesten kvalm. At ikke alt henger logisk sammen i en slik film kan jeg godta, men det får jammen være grenser. Dette grenser ikke en gang til litt sannsynlig en gang, ikke på noen som helst måte. I tillegg skjer det ikke noe som helst i filmen. Jodie Foster løper rundt som en hodeløs kylling, mens Sean Bean er så stiv og korrekt at det ser ut som han kjeder seg dønn i hjel. De andre skuespillere orker jeg ikke en gang å bruke tid på.

Skal jeg si noe positivt må det være at jeg aner et visst potensial hos den tyske regissøren Robert Schwentke. Jeg anbefaler ham i fremtiden til å holde seg langt unna Hollywood. I tillegg bør han være mer nøye når det gjelder valg av manus og han må skaffe seg full kontroll over det kreative. For her lukter det idiotiske overstyrende produsenter lang vei.
Til Sean Bean og Jodie Foster har jeg bare en ting å si: SKAM DERE.

 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s