The Covenant

Hei alle emokids. Liker dere Evanescence? Kjøper dere Goth utstyret deres på Hennes/Mauritz og har dere blitt noen skikkelige jålebukker i svart,ja da kommer dere til å elske denne filmen. For denne har absolutt alt dere trenger. Unge kjekke mennesker, litt mørke, skrekk, dårlig emo-musikk, og såkalt ondskap. Jeg derimot syntes dette suger så inderlig, at det gjorde skikkelig vondt å se filmen. Soundtracket gjorde enda mer vondt å høre på, men for å komme med denne anmeldelsen måtte jeg bite tennene sammen og ta mot til meg.

Handlingen kort sitert fra baksiden av Coveret: «I 1692, i Ipswich-kolonien i Massachusetts, inngikk fem mektige familier en taushetens pakt. En familie som higet etter mer ble støtt bort og slekten forsvant sporløst. Inntil nå. Tenk deg å ha evnen til å gjøre hva du vil, men jo mer du bruker evnen, jo mer svekkes du»

Så har vi kommet til nåtiden, der fire gutter fra de fire familiene går på College der fester og damer selvfølgelig står på menyen. En ny gutt kommer inn i bildet og skal vise seg å skjule noe meget ondt. Snart skal det store oppgjøret komme.

 

Dette er faktisk det filmen handler som. Klisjeene smøres tykt utover og moralen; «med stor makt følger stort ansvar», får du matet inn med teskje gang på gang.

Rollefigurene er så enkle og likedan er skuespill og manus. Det finnes absolutt ingenting som appellerer til meg i denne filmen så overhodet. Jeg liker en god røverfortellingen med ånder og onde makter, men ikke som dette.

 

Det tror jeg var det filmen fortjente av tid og oppmerksomhet. Det er bortkastet tid å se den. Men dersom du allikevel velger å sløse bort litt av livet på den ? kom ikke og si at jeg ikke advarte deg.

 

2 kommentarer

  1. Kan godt like å se forferdelig dårlige grøssere, av en grunn(trenger enkel underholdning, somme tider). Om jeg trenger noe dypere, ser jeg enten skrekkfilmer a la Frankenstein eller Dracula. Bela Lugosis Dracula er en desidert favoritt. Men går kanskje og i dramafilmer med overnaturlige eller mer skremmende elementer, som The Wicker man. Så er det jo Hitchcock eller David Lynch. For man kan lett bli fed up av filmer som bare kjører samme konseptet om og om igjen. Så den første filmen av Twilight, og det ble med det. Men Dracula untold er forøvrig veldig bra. Vil si det samme om the conjuring.

    Liker

    1. Mari: Samme her. Finnes mange guilty plesaures der ute. 80 tallets serie grøssere der skrukren døde i hver film for å komme tilbake i mange oppfølgere er filmer som jeg elsker å se på høsten når Hallooween nærmer seg. Bela Lugosis sine filmer ser selvskrevene klassikere. Mange av dem la fundamentet for hvordan skrekkfilmer skal se ut i ettertid. Når du sier the wicker man så antar jeg at det 70 talls klassikeren du snakker om? Dracula Untold har jeg ikke sett ennå, men takk for tipset. Jeg vil anbefalle sinister. I de to førte japanske i the ring filmene

      Liker

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s