Clerks 2

Clerks 2

 

I filmen Clerks, som kom ut i1994, ble vi kjent med rollefigurene Dante og Randall, to fyrer som ikke fikk delt ut de beste loddene i sine liv. De jobbet på storkiosken Quick Stop, hvor de fikk dagene til å gå med å diskutere Star Wars og diverse perversiteter. Filmen hadde et mildt sagt fargerikt persongalleri, og det var her vi blant annet ble kjent med figurene Jay and Silent Bob, som etter hvert gikk videre til å få sin egen film.

 

Clerks ble laget på et minimalt budsjett, og ryktet forteller at Kevin Smith, som regisserte filmen, måtte overtrekke ti kredittkort for å skaffe seg nok midler til produksjonen. Dette endret imidlertid ikke det faktum at Clerks ble en av 90-tallets aller største kultfilmer.

Filmen har holdt seg utrolig godt i årenes løp og er absolutt verdt å se mer enn en gang. Kanskje jeg er litt patetisk nå, vil enkelte si, men siden jeg selv er et barn av 90-tallet så faller det vel meget naturlig. Jeg var 19 år da denne filmen kom ut, og den gikk rett hjem hos meg og flere med meg. Jeg sett en  mengde filmer gjennom årene, men få gir meg akkurat den samme følelsen i dag som de gjorde da de kom ut.

 

Da jeg så fikk høre at det skulle komme en oppfølger ble jeg naturligvis litt redd. ‘Hvordan kunne Kevin Smith bli så desperat?’Tenkte jeg i mitt stille sinn, men etter at stadig flere kom og anbefalte den, og at jeg i tillegg hadde et pressekort til BIFF, som ga meg gratis inngang til alle filmene, så tenkte jeg…hvorfor ikke?

 

Så…hva har skjedd de siste 13 årene siden forrige film? Veldig lite, ser det ut til.

Våre to helter jobber nå i en lokal fastfood-restaurant etter at Quick Stop brant ned. Tiden går med til akkurat det samme, nemlig dype diskusjoner om Star Wars vs Ringenes Herre, diverse perversiteter pluss det å drive elendig kundebehandling.

 

Som vanlig lusker Jay og silent Bob rundt lokalet og bidrar med det samme de gjorde i Clerks, Mallrats, Chasing Amy, Dogma og Jay and Silent Bob the Movie.

Filmen har også gode doser med utroskap, dyresex og gjesteroller fra en rekke skuespillere fra hans tidligere filmer. Handlingen er ikke så dyp, men det er heller ikke det som er meningen. Denne filmen og de andre filmene til Kevin smith har aldri virket som om de hatt som formål å appellere til akademiske filmanmeldere.

 

Clerks 2 kom ikke på kino i Norge, og i tillegg ga anmelderne den en heller lunken mottagelse, noe jeg ikke har stor forståelse for. Filmen er nok ikke det beste Kevin Smith har skapt, men den er absolutt underholdende. For meg virker det som om Kevin Smith nå ønsker å avslutte et kapittel som han startet med den første Clerks-filmen. Denne følelsen får jeg hovedsakelig av to grunner.

1: Han har laget en oppfølger til den aller første filmen han laget. Det kan virke som om ringen er sluttet, for å si det sånn.

2: Selve slutten på filmen får meg også til å tenke dette, men jeg skal selvsagt ikke avsløre slutten her.

 

Et kapittel i Kevin Smith sin karriere er avsluttet og etter min mening ble det avsluttet med verdighet. Hans neste film ut var  Zack and Miri Make a Porno og har blant annet Jason Mewes i en av rollene. Humoreren her viser at hans humor ikke har endret seg så veldig mye.  Flere av de samme skuespillerne kommer nok til å bli brukt igjen, men denne gangen i helt nye roller. 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s