Smaken av hund

 

Er det ikke deilig å være norsk dere. Maten er den reneste i verden, melken kommer fra glade og friske kuer og tine passer på oss fra vugge til grav. Husk at det er kun i EU og resten av verden alt det vonde med maten skjer og skal du være god nordmann er det kun gilde, tine og prior sine produkter du må ha på matfatet. Opp glemte jeg det heter jo ikke prior lenger, for nå er atter en konkurrent borte fra det norske markedet.  Det at konkurransetilsynet syntes dette svekket konkurransen hjalp ikke spå lenge bondelager og kopratistene skal ha sitt igjennom hos regjeringen Ok nå kjører jeg vel hardt på, men det er morsomt å se hvor gretne folk kan bli bare av å få kritikk eller at noen rokker ved de såkalte vedtatte nasjonale sannhetene noe som de gjør i den nye norske dokumentaren smaken av hund.
Filmen fikk hardt medfart og om den kommer til å bli satt opp på kino er heller tvilsomt. Nationen ga den meget hard medfart, noe som ikke kom som en overraskelse. Tv2 ville ikke vise den etter press, noe som er litt latterlig især når de reklamerer seg så hardt som den kanalen alle skal se får vite hva som skjer.
Filmskaperne Arne Syvertsen og Jon Martin Førland har klart sett sin Michel Moore og det er ikke vanskelig å se hvor de vil hen. Men selv om dette er publikumsfrieri så har de sakene på sitt tørre. Dokumentasjonen de kommer med holder absolutt mål og  at landbruksdepartementet ikke ikke er enig får stå for deres regning.

Denne anmeldelsen ble noenlunde kort, men jeg er redd for å avsløre for mye av filmen. Uansett bør folk som er glad i film og dokumenter vise sin interesse sånn at filmen kan bli satt opp flere steder og komme ut på DVD. Å rokke ved nasjonallitiske rykter er alltid moro, selv om det selvfølgelig koster, men viktige er at noen tør å gjøre det. Å ta opp det faktumet at norsk landbruk bidrar til brenning av regnskog, at de som kontrollerer er de samme som produserer osv osv gjør man ikke ustraffet
Denne filmen kommer nok ikke opp på kino på grunn av det finnes litt for mange sterke krefter som setter stopper for det. Antageligvis er jeg den eneste som har giddet å gi denne filmen meget god kritikk. Jeg driter opp i hva de såkalte reddharene vil skjule og oppfordrer alle til å gjøre sitt ytterste for å se denne filmen. Skriv til kinosjefer, DVD forhandlere og alle tv stasjoner og oppfordrer til å få stat opp filmen. Så for vi å se hvem som har baller.

Les hva media har skrevet om filmen og debatten:
http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=304457
http://www.dagbladet.no/nyheter/2006/06/07/468220.html
http://www.nationen.no/naeringsliv/article2119263.ece
http://www.nationen.no/nyheter/article2138285.ece

 

 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s