Peter Gabriel – Father, Son

EQH6qu2pHT8

 

Jeg har alltid vært imponert over menneske som klarer å utlevere seg personlig og være så direkte i sine følelser enten det gjelder blogging, kunst eller musikk. Mennesker som ikke som dekker over noe, men som er direkte og ærlig når det kommer til særdeles personlige ting. Jeg har forsøkt mange ganger selv, men det er alltid noe som holder meg tilbake. Folk fra Telemark er ikke akkurat kjent for å være så åpne og direkte av seg. I et fylke der en av de mest kjente forfatteren er Tarjei Vesaas så burde ikke det komme som noen overraskelse.

Enkelte sanger klarer jeg ikke ofte å høre på å dette er en av de sangene. Grunnen til det er at Peter Gabriel ikke bare viser sitt nære forhold til sin far, men får meg til å tenke mye på mitt egent. Begge mine foreldre har dessverre gått bort alt for tidlig. Begge to kjapt og brutalt av plutselig sykdom. Min mot var en overraskelse da hun døde av hjerteinfarkt, men min far ventet jeg bare på. Hans usunne livstil gjorde det mulig. Å få han til å endre denne livstilen var noe vi alle ga opp ganske tidlig. Det var bare best å benekte det og nyte den tiden vi hadde med ham. Utrolig nok var mannen en lege og psykiater noe som man skulle ha trodd gjorde at han var klar over konsekvensene, men mennesker er kjent for å benekte det unngåelige uansett hvor smarte og utdannede de er.

Jeg skal ikke gå dypere denne gange. Uansett vil jeg anbefale dere en ting, nemlig kommuniser og si ting før det er for sent. Det er vanskelig. Jeg er politiker og min far var en psykiater. To grupper mennesker som man skulle tro kunne snakke og lytte. Denne sangen av Peter Gabriel setter i hvert fall i gang tankeprosesser hos meg over ting jeg skulle ønsket å ha sagt. 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s