Lou Reed & John Cale – Hello It’s Me

gtF_tFDQGKY

 

Historien om samarbeidet mellom Lou Reed og John Cale er egentlig litt trist. To usedvanlige talentfulle personer som når de klarer å holde ut med hverandre skaper magi, men der sterke personligheter stort sett setter en stopper. Noe av det samme man har sett i både The Beatles og Pink Floyd for å nevne noen.  

Begge tilhørte den legendariske gruppen The velvet underground. Gruppen som aldri solgte mye, men som har inspirert utallige band i ettertid. Samarbeidet skar seg ganske kraftig noe som endte med at de ikke snakket sammen på mange år. Når Andy Warhol døde så klarte de å legge gamle konflikter til side og samarbeide om platen songs for drella som var en hyllest like mye som et oppgjør med Andy Warhol. Denne sangen syntes jeg er den vakreste på det albumet. Teksten er utrolig sår og ekte.

Etter dette samarbeidet klarte de å reise på turne med The velvet undergound. Det som skulle endt i en ny plate endte opp i en ny konflikt så var det hele over. Uansett dette er magien de klarte å skape sammen når de ikke gikk i tottene på hverandre. Lytt til hele albumet og dere vil skjønne hva jeg mener. 

 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s