Hva er å være politisk ukorrekt?

 

 Jeg skal være forsiktig med å si at alt var mye bedre før, men jeg må allikevel påpeke at den politiske debatten var bedre før. Selvfølgelig hadde man riksoffer nr. 1 Carl I Hagen i media hele tiden som fortalte oss hvordan han ble misforstått, forfulgt og sensurert hele tiden. Da helst på forsiden på alle norske aviser eller på hans favorittkanal NRK, eller Ark som han konsekvent kalte den.

Men man kunne i hvert fall ha argumenter fra flere sider, men nå har tulleord fra internettets avløpsrør blitt mainstream. Begrepet politisk korrekt brukes nå av en del politikere som et hedersord. Ja bare å si at noe er politisk korrekt blir brukt som et vinnende argument, som at begrepet i seg selv er noe fornuftig.

Så hva er å være politisk korrekt? Det å høre på vitenskapsfolk når det gjelder miljøvern, å mene at alle muslimer ikke er grusomme mennesker som vil innvadere landet vårt eller å si at du er feminist.

Så hva er å være politisk ukorrekt? Jo det er å være imot miljøvern og hevde at alle muslimer utgjør en fare for Norge. Trenger man å argumentere for dette? Nei man trenger utelukkende å kalle alle sine motstandere politisk korrekt og så dermed skjelle ut media for å være mainstrean eller ta klassikeren med å beskylde alle som ikke godtar premisset for å være venstrevridde.

Sylvi Listhaug er en av de politikere som har perfeksjonert dette klovneriet og gitt den legitimitet. Hvordan kan en politiker som inntil i vår satt i regjering si at hun blir kneblet i en åpen pressekonferanse. Det mest overraskende er at to partier som faktisk før fremsto som to partier som verdsatte en god debattkultur nå ser ut til være mer desperate i å passe på å ikke provosere i frykt for at regjeringen skal falle sammen, nemlig Venstre og Høyre.

Jeg kunne sikkert kommet med en lang analyse av ordet elite som er et annet ord som misbrukes i tide og utide, men jeg klarer det ikke uten å le. Kan man faktisk seriøst snakke om hvordan godt betalte stortingspolitikere fra FrP er som folk flest når de sitter og styrer landet, mens de som er uenige er eliten? Sist jeg sjekket så var eliten de som satt med makten.

Vi er på vei inn i et valgår der mange viktige temaer skal diskuteres. La oss ta en felles dugnad alle fra høyre til venstre i politikken om å skape et fornuftig debattklima som dreier seg om faktiske argumenter og vitenskap, i stedet for at debattene fylles opp via et avløpsrør fra konpirasjonsteoretikere og annet oppgulp fra internetts kloakkrør.

Trond Wathne Tveiten

MDG Politiker

 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s